Alaaf!

19-2-2012

Het was weer een enerverend, en verrassend handbal weekeinde!

Vrijdag avond was er weer training voor de B1 heren en toevallig hoorde Sjra Leon tegen iemand zeggen dat onze heren 1 zaterdag moest spelen. Sjra wist van niets, maar begreep te laat dat Leon al zóver is dat hij OCI/Lions “onze heren 1” noemt. Ik kan hem geen ongelijk geven, hoewel we natuurlijk ook onze eigen heren 1 nog hebben en die ook lekker bezig zijn!

Sjra is volgens Limburgers een Hollénder, dus vasteloavend heet bij hem “Carnaval” en dit begint vrijdags…met een zitting op TV, Mainz bleibt Mainz, en dan vooral  met de Hofsänger. Zaterdagavond ging ik met mijn zoon naar de Lions tegen Bevo, met publiek in carnavalsstemming. Een erg leuke wedstrijd, ook al was niet iedereen het met Sjra eens. De Lions kwamen met 13-2 voor te staan….kennelijk was Bevo al met carnaval bezig. Sjra had de twee spandoeken aan de zijkant ook al gezien: “Commentaar? Fluit dan zelf maar” en “Hou je fatsoen, laat de scheidsrechter zijn werk doen”. Eerder had Sjra de leus “Hij ziet,  hij ziet, wat jij niet ziet” bedacht en ondanks alles is Sjra het met dit soort leuzen meestal eens. Tijdens de wedstrijd hadden veel mensen, waaronder Sjra, het gevoel dat de twee fluitsters inderdaad carnavalesk (=verkleed) publiek waren die de rol van scheidsrechter overgenomen hadden, want de kwaliteit van fluiten was op zijn minst opmerkelijk. Zo kreeg onze Miricki een 2 minuten tijdstraf voor het tegenhouden van de bal met de hand…, mocht de keeper van Bevo met de bal in de handen de 6 m verlaten, en kreeg Bevo een vrije bal omdat één van hun spelers uitgleed. En van ons uit gezien leek het of Marco Vernooy een derde 2 minuten straf kreeg wegens complimenten voor de leiding… en er was meer. Of waren de dames gewoon begaan met het zwakke spel van Bevo? Nou ja, wij hielden ons fatsoen maar vonden dat de scheidsrechters dan ook hun werk moesten doen.

Na de wedstrijd gingen we op weg naar een verjaardag in Puth en bij binnenkomst moest Sjra even  slikken… Inderdaad, de gasten waren de mensen die Sjra eerder op de tribune tegengekomen was [zie 04-02-2012] en … nog V&L-ers ook. We hebben lekker over handbal ge-kald (Sjra verstaat Limburgs) en gesproken (Sjra spreekt het nog niet) en het was erg gezellig. Een gevoel van verbroedering sloeg bij mij toe. Op naar de heren B play-off wedstrijden in Venlo op 1 april zou ik zeggen!

Vandaag liep Sjra warm voor de optóch en dat moest ook wel wat staande in de Putstraat in Sittard was het eerst vreselijk koud door de wind, toen door de regen, daarna de sneeuw, toen de hagel en daarna weer de wind. Sjra was zoals altijd als Hollénder verkleed. Maar ja, de Twitter op deze website had beloofd dat Sittardia mee zou lopen met de optóch. En omdat de Twitter niet wordt bijgewerkt stond het er nog duidelijk. We hadden hoge verwachtingen, werden al dorstig toen een wagen met “Café Dwaesj” langskwam, maar zagen geen Sittardia wagen. Wel heeft Sjra verschillende Sittardianen herkend: “Love-boat captain” Massimo, in zijn witter-dan-wit kapiteinspakje, Gilles, toen Gonnie en Maikel, al aan de aprés-ski op weg naar de wintersport, en Yves en Roel in Oktoberfeest sferen. Kortom, geen handbal te bekennen.

Sjra was blij dat hij weer thuis was achter de warme chocolade.

Geef een reactie