Als….

Het was de merkwaardigste handbal zondag die Sjra tot nog toe heeft meegemaakt!

Vandaag, 1 april, geen grap, waren er de wedstrijden om de Mgr. Boymans beker en Sjra heeft er al even naar toe geleefd. Vanochtend al vroeg, met de boterhammetjes en koeken in de tas en familie in de wagen naar Venlo afgereisd want ja, Sjra wilde de wedstrijd van de heren B1 tegen V&L niet missen. Dat was maar goed ook want de wedstrijd had alles wat Sjra zich wenst: spanning, een wisselvallige scheidsrechter, opgewonden V&L en Sittardia publiek. Onze jongens hadden drie geblesseerden op de bank, deden het prima en vol trots zag Sjra dat de uitslag positief voor ons was! Wat merkwaardig was, is dat de V&L-ouders op de tribune al zeiden dat V&L de tweede wedstrijd tegen Bevo niet zouden spelen. Dus… onze mannen moesten zich druk maken tegen V&L op volle sterkte (Sjra liet zich vertellen dat Kai en Jim “best goed” zijn en weet dat Mike een goede keeper is) en Bevo zou met een smurfen champagne onder een parasolletje mogen gaan zitten om van V&L te winnen… “Wie heeft er vijanden nodig bij zulke vrienden?” meende Sjra te horen, want ja, “zitten we niet mét V&L in THZL en de Lions?” Sjra dacht er het zijne van.

Onze vermoeide mannen deden een uurtje later hun best tegen het frisse Bevo B1 en stonden tegen het einde toch 5 punten voor! Dat zou genoeg zijn en Sjra zat al met de OV-planner de busroute naar de NK in Amsterdam te zoeken. Maar onze mannen waren moe, door eerst de wedstrijd tegen V&L en de sterke wedstrijd van Bevo. Kramp! Ja, we wonnen toch weer, maar met 1 doelpunt verschil! En dat was genoeg voor Bevo om kampioen te worden want die hadden in de vorige ontmoeting iets meer uitdoelpunten gemaakt… Hoe zuur kan het zijn? Want ja,… als we niet tegen V&L gespeeld hadden… als de bond wel besloten had om het bij één finale wedstrijd Bevo-Sittardia te houden, ….als V&L toch tegen Bevo zou spelen…, als de scheidsrechter op het einde wel even de wedstrijd stil had gelegd om ordelijk onze “kramp”mannen te wisselen, ….als de scheidsrechter het wild inkomen bij de laatste doelpunt van Bevo wel, zoals het hoort, als indringen had betiteld en niet als overtreding van ons, ….als we één bal meer er wél in gegooid zouden hebben in plaats van op de paal, …als….als….als…. of zoals Sjra’s schoonmoeder zegt “wen das wörtchen wenn nicht wäre, war mein Vater miljonair”

En de dames B1 dan? Inderdaad, Sjra was blijven kijken en zag een leuke wedstrijd. Onze kampioens-dames verloren weliswaar ruim, in een sportieve wedstrijd van Bevo (…) maar er waren ook leuke doelpunten en goede verdedigende acties aan onze kant. En Sjra weet het zeker: volgend jaar zijn we sterker!

En dan nog een luchtig wist-u-datje: “een trainster” kwam er achter dat op vakantie in Turkije een massage door een mooie Turkse man 70€ kost, maar als je eigen man erbij is 60€. Sjra wist dit niet en weet niet wat ervan te denken. Ze was voor de dure versie gegaan en dacht er met zichtbaar genoegen aan terug….

Geef een reactie