Dames B1 kampioen: hoe spannend kun je het maken!

Vanmiddag zijn de dames B1 kampioen geworden. José, Ivo en het hele team: van harte gefeliciteerd! Lees hier het wedstrijdverslag door José en de reacties. Op 1 april om  15.15 uur spelen de meiden in sporthal Craneveld te Venlo tegen Eurotech Bevo 1 om de Mgr. Boymansbeker. Dit team werd kampioen in de 1e klasse A.

24 maart 2012

Hoe spannend kun je het maken?

Eerst even de statistieken:

  • Sittardia B1        17 wedstrijden gespeeld, 27 punten
  • Wijnandia B1     17 wedstrijden gespeeld, 26 punten

Dus, de winnaar van vanmiddag mag zich kampioen noemen van klasse 1B, dames regio Zuid…spannend gaat het zeker worden!

Nadat we afgelopen dinsdag naar de theatervoorstelling van ‘positief Coachen’ waren geweest, wist ik het……! We zouden gaan genieten vanmiddag, genieten van de sfeer in de hal, genieten van de spanning die deze wedstrijd natuurlijk ook met zich meebracht!

Rond half drie gaat de wedstrijd van start. De tribunes zitten vol, waarbij de aanhang van Sittardia zeker de overhand heeft. De opkomst uit Sittard was overweldigend, het voelde heel goed dat zowel de B2 als de C2 aanwezig waren en dat wij luid toegejuicht werden.

Dan de wedstrijd: Wij komen op 1-0 door een goed doelpunt van hoekspeelster Mila. Daarna ontstaat een fase waarin beide keepsters een glansrol vervullen. Na twintig minuten staat de stand 0-1 nog steeds op het scorebord! Ja, ik heb het nog altijd over de handbalwedstrijd van Wijnandia tegen Sittardia! Verdedigend staat het echt fantastisch. Alanis speelt verdedigend als een rots in de branding en laat de Wijnandia-dames niet in hun spel komen. Maar ook Wijnandia verdedigt goed en heeft een prima keepster. Ons vrije worp trucje met Evi lukt dit keer net niet. Toch lopen we na de 1-1 uit tot 1-3 door Veerle en Rianne. Ruststand 1–3!

In de tweede helft wordt het weer spannend na de 2-3, een toegekende strafworp. Zou het toch nog misgaan…. De 2-4- en 2-5 (Fleau en Maartje) brengen dan wat rust. Chenna, die ons dit seizoen afwisselend met  Luna vanuit de B2 is komen versterken, komt op de cirkel te staan en vecht als een echte leeuwin, maar ons stevige verdedigen wordt door de scheids (overigens niet partijdig) “veroordeeld” en we krijgen 2 tijdstraffen.

Maar ook dan is onze verdediging nauwelijks te passeren. Demi houdt een paar onhoudbare ballen, ze keept geweldig. Een mooie combinatie tussen Nina en Veerle leidt tot een 3-6 stand en uiteindelijk maakt Maartje 4-7 na een prachtige pass van Milou.

Wat een prachtig slot van een hele mooie competitie!

Jose Hoofwijk.

Geef een reactie