Dios versus Sittardia

Zondagmiddag speelden onze heren de moeilijke uitwedstrijd tegen Dios in de hete ‘ballonhal’ in Den Hoorn. De omstandigheden waren verre van ideaal maar die golden ook voor de tegenstander Dios, huidige koploper in de eerste divisie.
In de eerste helft bleek al snel dat Sittardia niet hoefde onder te doen voor Dios, dat weliswaar fysiek sterke spelers bezit maar qua voetenwerk vaak onder moest doen voor de Sittardenaren. Het scoreverloop kwam aan beide kanten langzaam op gang en de teams waren aan elkaar gewaagd, met telkens een kleine voorsprong voor Dios, die echter nooit groter werd dan drie doelpunten. Vlak voor rust had Sittardia de defensie goed op orde en werden de aanvallen van Dios goed ontregeld door een zeer offensieve 5-1 dekking. Hierdoor kwam Dios moeilijker aan het scoren en kon Sittardia de stand vlak voor rust gelijktrekken. 14-14.

Na rust kwamen de heren van Dios getergd uit de kleedkamer en beleefde Sittardia juist een dip; Dios kwam 3 doelpunten voor en het luidruchtige publiek liet steeds meer van zich horen. Onze heren lieten zich er echter niet door intimideren, het werkte eerder als een rode lap op een stier. Het hele team zette samen de schouders eronder en op vechtlust en inzet werd de stand weer gelijk. Sittardia kwam zelfs 10 minuten voor tijd twee doelpunten voor, maar kon deze voorsprong niet vasthouden. De laatste 10 minuten gingen volledig gelijk op en een gelijkspel was dan ook gezien het totale wedstrijdbeeld een terechte uitslag geweest. Helaas wist Dios in de laatste seconden van de wedstrijd nog een penalty uit te lokken die vervolgens benut werd. Eindstand 26-25.
Onze heren hadden minimaal een punt verdiend deze middag, voor getoonde vechtlust en doorzettingsvermogen, maar het mocht niet zo zijn. Over enkele maanden volgt de sportieve revanche in Sittard.

Geef een reactie