Eerste uitwedstrijd Heren1

20140913_180727 heren1

Na de eerste lange busreis van dit seizoen kwamen de heren aan in Zoetermeer voor de harsloze wedstrijd tegen Gemini. De tegenstander van vandaag is net als Sittardia dit jaar nieuw in de  Eerste Divisie.

Het eerste kwartier verliep bijzonder moeizaam aan Sittardse kant, wat resulteerde in een 5-1 achterstand na 15 minuten spelen. De mannen hadden duidelijk moeite met het spelen zonder harsbal en van het snelle aanvalsspel kwam dan ook niks terecht. In het tweede kwart van de eerste helft begon er meer lijn in de aanvallen te komen en werd er slimmer afgerond. Ook de dekking kreeg meer grip op het vaak lompe en trage spel van de tegenstander. Met rust was de achterstand teruggebracht naar 2 doelpunten :10-8.

Na rust zetten de heren de goede lijn door en na een kwartier was de achterstand van twee doelpunten omgebogen naar een voorsprong van vijf; 12-17. De mannen profiteerden slim van het vaak ongecontroleerde spel van Gemini door het uitlokken van aanvalsfouten en hielden de kopjes er goed bij. De voorsprong kwam eigenlijk geen moment meer echt in gevaar en de wedstrijd werd met overleg uitgespeeld; een duidelijk punt van groei ten opzichte van sommige wedstrijden in de voorgaande seizoenen.

Kortom, een moeilijke wedstrijd met een draak van een bal, die op volwassen manier werd gewonnen en werd afgesloten met welverdiende bitterballen in de kantine en een feestje in de bus!

 

Geef een reactie