Flanders toernooi verslag

Dit weekend was het dan zover ! Het “slaap-toernooi” Flanders bij Sint-Truiden in België. Hoewel de informatie-verschaffing niet helemaal paste in de Nederlandse “alles geregeld willen hebben-mentaliteit”, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het een prima geregeld toernooi was. Een kleine sporthal, met verkleind veld, maar super gezellig, mede namens het enthousiasme van de duitse dames van SG Kronau/Ostringen. Met hun opzwepende jump-muziek brachten ze heel wat stemming in de zaal. In eerste instantie hadden de dames van ons natuurlijk nog diverse opmerkingen, maar volgens mij hebben diverse dames het jump-liedje nu op hun telefoons staan !
Het toernooi verliep voor ons zeer gesmeerd, en met heel veel plezier en spelvreugde noteerden we de een na na de andere overwinning.
Maar helaas werden we in de 3e wedstrijd met de grootste teleurstelling geconfronteerd :
door een ongelukkige botsing kwam Serafina ten val, en heeft ze haar sleutelbeen gebroken. Een droom die in duigen valt, en helaas moeten we haar speel-kwaliteiten voorlopig missen. Maar gelukkig heeft ze al aangegeven dat ze ons op alle overige toernooien komt aanmoedigen. Serafina, we wish you all the best !!! en dat je maar snel weer beter bent !!!!!
De wedstrijd hebben we voor haar uitgespeeld, en hebben Tessenderlo een behoorlijke nederlaag bezorgd. En het adrinaline-level was ook de laatste wedstrijd van zaterdag nog behoorlijk hoog, want we hielden meer dan gelijke tred met SG Kronau/Ostringen. Voor degene die het nog niet weten : dit zijn de vrouwelijke Rheinacker Löwen ! Een topsportteam, met maar een doel : SIEG !
We speelden werkelijk geweldig, en ondanks dat we met 2 doelpunten verschil verloren, waren we de winnaar. Ook de duitse trainers waren meer dan onder de indruk van ons spel. In hun eigen competitie waren ze met afstand MEISTER geworden. En eindelijk hadden ze eens flinke tegenstand gehad. Kun je als DB2 een nog groter compliment krijgen ? Denk het niet, en het toont aan dat we ver kunnen komen als we SAMEN er voor gaan.
Later op de dag gingen we naar onze slaapplek. En hoewel dit meer dan een half uur van de sporthal af lag, ook hierover weer niets anders dan lof. Het Klokhuis is werkelijk een aanrader ! Alles was zeer netjes en het was er prima vertoeven.
Het eten later die avond in Sint-Truiden werd niet iedereen gewaardeerd. Maar het eten is natuurlijk niet zo als bij mama thuis. De feestavond hebben we alleen gelaten voor wat hij was, want de dames hadden maar een doel, lekker terug naar het Klokhuis !
Maar als je in België bent, moet je natuurlijk ook een frietkot bezoeken. En dat kun je wel aan Linda overlaten. Dankzij haar navigatie-gevoel kwamen we uit bij friture Monique, en we hebben daar met zijn allen lekker frietjes en snacks gegeten, waardoor de honger van sommigen meer dan gestild was.
Helaas ging de terugweg niet zoals gepland, en was de pechdag voor de Cadeo-clan nog niet voorbij. De auto van Graziella wilde niet meer starten. Dankzij een vonkje in het navigatie-systeem deed de auto niks meer. En ondanks alle goede technische bedoelingen van Marty kregen we de heilige koe niet aan de praat. Uiteindelijk moest de Wegenwacht er nog aan te pas komen, en die hebben alles opgelost ! Names Graziella trouwens nog de volle lof voor de ANWB voor hun goede zorgen.
Eenmaal terug in het Klokhuis hebben de meesten van ons de 3 uur ‘s-nachts niet gehaald. En volgens velen lag ondergetekende als eerste slapen. Maar gelukkig veel velen, zonder gesnurk. In ieder geval kan Yvonne ( moeder van Lisa ) dat beamen, hoewel Linda twijfelt…..
Zondags begonnen we met een heel gezellig ontbijt in het Klokhuis, waar eens te meer bleek hoe fijn we het met onze groep hebben. Echt super. Trouwens de koffie van het Klokhuis is van harte aan te bevelen !
En ook op zondag werd er een vervolg gegeven aan onze succesreeks. Mede dankzij onze revanche op V&L. In de competitie gingen zij 2 keer met de eer strijken, en onder meer namens een opgeleefde Luna ( 5 treffers achter elkaar ), ging de overwinning met een doelpunt verschil naar ons toe. Dit zorgde ervoor dat niet V&L in de finale stond, maar wij.
Een finale Duitsland – Nederland. Wie droomt er niet van ……..
Linda in ieder geval wel ! En meteen vanaf het eerste moment begon ze met de koude oorlogs-voering. Ze zorgde ervoor dat wij in ons vertrouwde geel/blauw mochten spelen, en dat SG Kronau de reserve-shirts aan moesten. Ook ging ze de coaches testen. Ze probeerde weddenschappen aan te gaan ( als SG Kronau de trommels zou laten zwijgen, zouden ze een superwedstrijd zien, en zouden wij uiteindelijk winnen ), maar ja, de Duitsers wilde daar natuurlijk niet aan. Sterker nog, de trommels gingen nog fanatieker te keer. De toss werd nog door ons gewonnen, en ook werd er met onze bal gespeeld, maar daar bleef het dan ook bij.
Ondanks fantastisch keeperswerk van Ellen ( als er een verkiezing zou zijn geweest, voor beste keepster van het toernooi zou zij die met afstand hebben gewonnen volgens Demi en Serafina ) kregen we een flinke nederlaag te verwerken. Maar wat is een nederlaag ? Het was al super dat wij de finale bereikt hebben, en als je verliest van de terechte winnaar, dan zijn er geen verliezers, maar alleen maar winnaars. En de grootste winst zit er toch weer in dat we als TEAM weer super zijn gegroeid.
Een speciaal woord van dank toch even nog voor Marty, Yvonne en Graziella, die er met hun hulp en support ervoor gezorgd hebben dat we een geweldig weekend hebben gehad, met pieken en dalen ! Ontzettend bedankt, en hopelijk tot een volgende keer !
Dames, jullie hebben je geweldig ingezet dit weekend, en jullie hebben er het maximale uitgehaald ! Extra aandacht wil ik toch Lieve geven : meid je hebt je geweldig ingezet !!! de complimenten !!! nooit klagen, en er altijd staan als we je nodig hebben !!! chapeau !!!

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider