Groen

Gisteren, Halloween, was Sjra weer eens in de Dwaesj want hij had gelezen van de ALV. Daar moest Sjra het zijne van weten. Rond 19:50 uur was het al druk en rond 20:10 uur had zich een illuster gezelschap verzameld in de zaal. Sjra had zich voorgesteld aan de dames van Dames 1 en even van een afstandje naar de heren van Heren 2 gezwaaid. Beide teams waren goed vertegenwoordigd met in totaal zeker 8 spelers en een trainer, een begeleider van H1 en dames B1, de technisch manager van THZL, de voorzitter van de toernooi commissie, het bestuur en Eric. Kortom, met ca. 17 mensen een buitengewoon goedbezochte ledenvergadering, al zegt Sjra het zelf. Binnen 40 minuten kwam men weer naar buiten. Inderdaad, sneller dan een jeugd wedstrijd… Uit de reacties begreep Sjra dat men de nieuwe bestuursleden aangenomen had, de oude waren niet aanwezig maar wel uitgebreid bedankt en financieel vond men het bestuur ook goed bezig. Het licht dus op groen en tijd voor wat te drinken, zeg maar de aLV (after-Ledenvergadering), die net als gewoonlijk bij het skieën langer en intensiever was dan de vergadering zelf. Ja, Sjra heeft daar weer veel over de vereniging gehoord!

Even een kort tussen stukje: wist u dat er in Sittard geen verkeerslichten zijn? Het zijn stoplichten! Jawel. Sjra gaat nu af en toe op de fiets naar het werk en wat denkt u? Van de 20 minuten fietsen staat hij minstens 6 minuten voor een stoplicht, nou ja, verschillende stoplichten. Nu heeft de gemeente Sittard voor fietsers van die leuke LED lampjes bij het licht gezet, kun je zien wanneer je mag gaan; zeg maar, kun je 3 seconden voor het groen wordt alvast op de pedalen gaan staan….maar dat kan dan weer beter niet. Gisteren bleef dat leuke lampjesding op het laatste lichtje staan…er moesten toch nog even snel een paar autotjes vóór Sjra over de kruising. Sjra en een paar gelijkgestemde kinderen lagen bijna onder zo’n voorgaander. Misschien moeten er bordjes bij de lichtjes met een tekst als: “Wacht tot het allerlaatste lichtje gedoofd is, er kan tóch nóg een auto komen”.

Vorige week was het een erg leuke handbal week want het bleek dat 4 van onze B1-jongens een uitnodiging van de bondscoach kregen om een 3-tal proef/selectietrainingen op Papendal te gaan doen. Zeg maar, groen licht voor jong oranje. Ach, wat was iedereen blij en trots, en terecht! Dus nu wordt gelukkig  op initiatief van * een kar-poel-programma gemaakt: 2 uur heen rijden, 3.5 uur wachten, 2 uur terug rijden. Lag Papendal maar op het Cios terrein…

*ik mag de naam van de dame die dit regelt niet meer noemen op straffe van een door Sjra zelf verkondigd straatverbod….

En daarnaast zijn in alle stilte, want Sjra had hierover eerder niets gehoord, weer C-dames voor de Limburgse selectie uitgenodigd. Toch ook weer iets om blij mee te zijn: sportief gaan we de goede kant op, en we blijven het positief en samen doen.

Wist u trouwens dat er mensen zijn die HSG (de Handbal School Graafhuyn voor de kenners) zo’n warm hart toedragen dat ze het op hun Duitse kenteken plaat laten zetten? Zo zag Sjra tijdens de ALV een auto staan van een ALV-bezoeker met HS-G.-….** Hij vroeg de eigenaar nog hoe dat zat en die zei dat HS voor Heinsberg stond en G de eerste letter van zijn voornaam is… ja, ja. Een soort sluikreclame, dacht Sjra, zou hij door Ewout gesponsord worden?

**vanwege privacy is niet het hele nummerbord vermeld….

Geef een reactie