In memoriam Chief Wauben

Donderdag 26 september j.l. is ons erelid Chief Wauben  op 95 jarige leeftijd overleden.

Door Chief is het zaalhandbal mede groot geworden. Hij stond aan de bakermat van het handbal, zeker in Limburg. Mede door hem zijn vele successen behaald op nationaal en internationaal niveau. Als gymnastiek leraar haalde  hij menig talent over om te gaan handballen. Handballen zijn passie, de lijn die door zijn hele leven loopt.

In de vele jaren dat hij trainer was heeft hij zowel de heren als de dames van onze vereniging getraind. Steeds wilde hij het hoogst haalbare halen. Menig talent heeft zijn carrière te danken aan Chief.  Chief de meester van de techniek.

Chief  is steeds erg betrokken geweest bij onze vereniging. Zijn hart sloeg voor het geel/blauw. De laatste jaren was hij ook redelijk vaak te vinden bij de Lions en niet te vergeten de Limburgse Handbaldagen.

Het bestuur wenst zijn dochters, zoon, schoonzoon, schoondochter en zijn kleinkinderen sterkte bij het verlies van hun vader en Opa.

Het Bestuur.

50221983 Chief Wauben overl bericht

 

Chief Wauben, een korte geschiedenis.

In 1943 was Chief de eerste trainer van de toen opgerichte afdeling dames handbal van A.V.S. (Atletiek Vereniging Sittard). A.V.S. werd 3 maal kampioen van de R.K. Handbalbond.

In 1951 fuseerden de beide Sittardse damesverenigingen A.V.S. en Sittardse Boys en de in 1948 opgerichte herenvereniging Sittardse Boys, tot H.C. Sittardia.

Chief werd trainer van de vereniging.

In 1958 splitste HV Sittardia zich in een dames- en een herenvereniging. Chief werd de eerste voorzitter van de herenvereniging.

Daar legde hij de basis voor de latere successen van Sittardia.  Als gymleraar op het Bisschoppelijk College in Sittard en de toenmalige dependance St. Michiel in Geleen promootte hij de handbalsport als geen ander.

Hij maakte leerlingen als Jo Maas, Guus Cantelberg, Pim Rietbroek en vele anderen warm voor de handbalsport.

Bovendien had Chief een vooruitziende blik toen hij al in een vroeg stadium doorhad dat het toen nog onbekende zaalhandbal eens het veldhandbal zou verdringen.

Nog voordat er in onze regio een geschikte accommodatie werd gebouwd propageerde Chief de nieuwe sport.

Chief werd voor zijn vele verdiensten benoemd tot erelid van alle drie de verenigingen waaruit het huidige Sittardia is ontstaan: Sittardia-dames, Sittardia-heren en de dameshandbalvereniging D.V.O.

Na de fusie tussen Sittard-dames en D.V.O. in 1980 bekleedde Chief  ook in deze vereniging weer een bestuursfunctie en was hij initiatiefnemer, stimulator en trainer van de handbalschool van deze vereniging, waarin jongen talenten extra trainingen en begeleiding kregen.

Geef een reactie