Klinkende overwinning Heren 1 in Limburgse derby tegen Bevo 2

Zondagmiddag stond de eerste derby van het seizoen op de planning in Sporthal de Heuf in Panningen. Tegenstander was Bevo 2, dat twee van de eerste drie wedstrijden al won. Onze heren waren bij aanvang van deze wedstrijd nog ongeslagen en vast van plan de huid duur te verkopen in Panningen.

De heren hadden een flitsende start en stonden al snel met 1-5 voor; er waren ook nog een aantal goede reddingen van de keeper van Bevo, die de schade voor zijn ploeg in de beginfase nog beperkt kon houden. Bevo coach Robin Gielen voelde zich al na 4 minuten genoodzaakt zijn time-out in te zetten om zijn ploeg bij de les te krijgen. Sittardia ging echter vrolijk door waar het gebleven was en wist door scores van met name Juri Corvers de eerste helft de voorsprong uit te breiden tot 6 doelpunten; ruststand 8-14. Bevo had in de eerste helft veel moeite met de offensieve 4-2 dekking van onze heren, die stond als een huis.

Na rust kwam Bevo het beste uit de startblokken en wist het verschil weer terug te brengen naar 4. Hierna was de Sittardse dekking, nu in 5-1 formatie, weer wakker geschud en wisten de jongens de gretigheid van de eerste helft weer op te brengen. Alles leek vandaag te kloppen bij onze heren, want ook in aanvallend opzicht werden er mooie dingen neergezet en spelers op schitterende wijze vrijgespeeld door teamgenoten. Bijan Houben liet zien dat hij niet alleen op de linkerhoek maar ook op de linkeropbouw perfect uit de voeten kan. Na rust kwam de overwinning voor Sittardia eigenlijk geen moment meer echt in gevaar en konden de mannen vrijuit spelen en de voorsprong uitbreiden tot 10 doelpunten, 13-23. Bevo gaf zich echter nog niet gewonnen en wist zich terug te knokken tot een verschil van 7, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd door Sittard rustig en gecontroleerd uitgespeeld, na het laatste fluitsignaal stond de eindstand van 19-27 op het scorebord.

De overwinning van vandaag kan het beste worden omschreven als een uitstekende teamprestatie. Vrijwel iedereen die speelde kwam ook aan het scoren en daaruit blijkt dat het team niet afhankelijk is van de vorm van 1 of 2 spelers. Na vier wedstrijden staan onze heren nu trots bovenaan de ranglijst als enige ploeg zonder puntenverlies, op 1 punt gevolgd door DIOS. Nu is het zaak om deze positie zo lang mogelijk vast te houden en het goede spel van de afgelopen weken vast te houden.

Geef een reactie