Limburgse selectie heren “oud” ook Nederlands kampioen!

Zaterdag 19 mei zijn de heren van de Limburgse selectie “oud”, geboren in 1996-1997 in Amsterdam Nederlands kampioen geworden!  De dames werden goede 4e.

Bij de heren was er net als vorige week bij de jonge selectie sprake van een mooie Sittardia inbreng. Met Bijan Houben, Toine Bartholomeus, Noud Pustjes, Stijn Joosten, Evert Kooijman, Ricardo Philippen en Ivar Stavast was de Sittardia inbreng weer groot. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Van de NHV-site:

“De heren speelden een halve competitie in een poule van zeven teams. Al vrij vroeg werd duidelijk dat Limburg, na winst op o.a. Zuid-Holland (13-11) en Oost (18-12), net als vorig jaar de beste papieren voor de eindoverwinning had. Uiteindelijk won de selectie uit het zuiden ook zijn zevende, en laatste wedstrijd tegen Midden Nederland afgetekend (22-13), waardoor de Limburg ongeslagen kampioen is geworden. Zuid-Holland en Oost eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek in het eindklassement.

En over de dames, ook van de NHV-site:

“De dames speelden gewoontegetrouw in twee poules van vier teams. In groep A was Zuid-Holland oppermachtig en in de andere groep won Noord-Holland Noord al haar wedstrijden. Bij de kruisfinales moesten de meiden van uit Noord-Holland echter met 14-18 hun meerdere erkennen in de verrassende, en sterk spelende selectie van Afdeling Noord. Zuid-Holland won eenvoudig met 24-16 van de Limburgse meiden.
De finale was bijzonder spannende strijd, waarin Noord brutaal aan de leiding kwam en lang richting een stunt koerste. Pas op het eind kon Zuid-Holland de stand ombuigen en die met een krappe 16-14 in haar voordeel beslissen. Noord-Holland Noord pakte het ‘brons’ door in de troostfinale Limburg met 19-9 te verslaan.”

Geef een reactie