Lions Nieuwsbrief april

OCI Nitrogen-LIONS verliest nipt van Volendam

In een bomvol Glanerbrook gingen beide teams zaterdagavond vol voor de winst om zo de leiding te nemen in de play-offs. Ondanks het openingsdoelpunt van Marco Vernooy en de wil om goed te spelen, was het toch Volendam dat in de eerste helft de overhand had. OCI-LIONS kwam moeilijk in het spel en kon de meeste doelpogingen niet verzilveren. In het 2de deel van de eerste helft, na het inbrengen van Luc Steins, (de uiteindelijke man of the match) kwamen de LIONS langzaam in hun spel (7-13 rust). Gesteund door het publiek, begon het team in de tweede helft aan een indrukwekkende inhaalrace. Het slot van de wedstrijd werd vanaf de stand van 17-18 bloedstollend spannend. De OCI-LIONS kwamen op 2 minuten voor het einde zelfs op gelijke hoogte: 20-20. De laatste 2 minuten werd door beide teams geknokt voor de overwinning, maar uiteindelijk was het Volendam dat het geluk aan haar zijde had (20-21).

OCI Nitrogen-LIONS 2 eindigt het seizoen als 4de

Trainer Harold Nusser, dit seizoen trainer van de talenten van OCI-LIONS, blikt tevreden terug op het afgelopen seizoen en de behaalde 4de plek in de eerste divisie. Het team startte met slechts 4 basisspelers die het afgelopen seizoen ook al voor het team uitkwamen. Er werden 6 nieuwe spelers toegevoegd, waarvan de meesten al eerder hun debuut hadden gemaakt. De eerste seizoenshelft verliep voorspoedig en de spelers konden goed mee op het niveau van de eerste divisie. Het frivole, snelle, spel zorgde ervoor dat er veel wedstrijden gewonnen werden, met de periodetitel tot gevolg. In de tweede helft van de competitie werd de impact van de ontwikkelingen bij OCI-LIONS 1 duidelijk zichtbaar. Nusser: “We konden niet meer voltallig trainen en enkele spelers maakten de overstap naar het eerste team.” Er werden hier en daar punten verspild, maar desondanks wordt positief terug gekeken op het seizoen.

OCI Nitrogen-LIONS 1 op 9 mei a.s. in de bekerfinale

OCI-LIONS speelde op donderdag 11 april in Panningen tegen Eurotech/Bevo de halve finale van de NHV bekercompetitie. Na een 11-13 ruststand, werd deze wedstrijd uiteindelijk gewonnen door OCI-LIONS met een eindstand van 27-28. In de andere finale won Kras/Volendam van Fiqas/Aalsmeer met 30-23.

De finale op 9 mei a.s. zal dus gaan tussen OCI-LIONS en Kras/Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in het Topsportcentrum Almere en begint om 16.00 uur.

Er zijn momenteel nog geen gegevens bekend over de kaartverkoop.

Programma play-offs OCI Nitrogen-LIONS 1

Op zaterdag 20 april wordt in Glanerbook de volgende ronde van de play-offs gespeeld. Het team van Hurry Up, momenteel 5e in de poule, is dan de tegenstander van OCI-LIONS. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Op zaterdag 27 april speelt OCI-LIONS om 20.30 uur in Aalsmeer de uitwedstrijd tegen Fiqas/Aalsmeer.

 

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider