Meldpuntjepuntjepuntjes

Het waren weer enerverende handbaldagen de afgelopen week en Sjra gaat een POSitief meldpunt openen!

Anderhalve week geleden was Sjra bij een wedstrijd van de heren C2. Sjra is er vaker….en zoals zo vaak werd met opgeheven hoofd verloren. De C2 heeft veel geleerd dit jaar en gaat eigenlijk steeds beter. Soms wordt je ineens erg blij als je, bijvoorbeeld, ziet dat Mika een mooi punt scoort uit de hoek met een lobje over de keeper. De tegenstander had 3(!) B-dispensatie spelers, omdat de vereniging te klein is voor een eigen B-team, waarbij er één speler niet alleen erg hard maar ook ongecontroleerd schoot. Dan ben je bang voor de gezondheid van onze keeper en vraag je je af waarom de bond dispensatie geeft.  Sjra snapt het niet.

Afgelopen weekeinde was ook weer druk. Zaterdag moesten de heren B1 thuis een play-off wedstrijd spelen tegen Bevo. Het begon goed en was erg spannend. Zoals altijd was Sjra een betrokken publiek. Deze keer was Sjra positief over de scheidsrechter. Hij riep slechts één keer “2 minuten scheids” om te voorkomen dat de scheidsrechter direct rood gaf aan een tegenstander…. Ergens tijdens de eerste helft brak Marnix zijn arm… Een ongeluk zit in een klein hoekje maar het beeld van die arm blijft het publiek bij. Na een operatie en een nacht in het ziekenhuis zit hij nu thuis met een mecano doosje in zijn arm. Het team is maandag bij hem op bezoek geweest. Vaak denk je alleen aan degene die de blessure heeft, maar als ouders en broer+zus krijg je het ook even voor de kiezen. Sjra hoopt dat het snel weer beter wordt en ja, je weet ook dat dit lang gaat duren. O ja, we verloren met één punt verschil, dat wordt nog wat in Venlo.

Zondag eerst de D’s en toen de HB2 in actie gezien met Leon als scheidsrechter. De eerste helft leek qua resultaat goed te gaan maar deze wedstrijd werd helaas ook verloren. Daarna naar de Lions: spannend, enerverend en …gewonnen tegen Volendam. De kenners zeggen dan “Volendam is niet meer wat het geweest is”, Sjra dacht “de Lions zijn wie ze nog niet eerder waren, steeds sterker!”. Maar ja, Sjra is geen kenner…. En met weinig thuispubliek had Lions 2 ook gewonnen! Het gaat goed met “ons” tophandbal.

En Linda? Die gaat geweldig door. De adverteerders voor het Sjötterke leveren veel geld op! Dus Sjra hoopt dat de volgende Sjotterke goed gelezen wordt en dat er nog meer adverteerders komen.

Linda wil ook een buitentoernooi organiseren, ergens volgend jaar. “Want dan bestaan we 70 jaar”. Een mooi initiatief waarbij ze, met Edwin, bij het bestuur deze week een warme aandacht kreeg. Zou het ze lukken? Er moet veel werk verzet worden voor het door kan gaan maar ja, …. Linda aan het werk….het kan maar zo werkelijkheid worden!

De vereniging heeft actieve mensen nodig. Edwin had iemand gevonden die bij wil dragen aan het Sjötterke. Perfect! Maar het leek er sterk op dat Edwin ook de redactie van de Sjötterke wilde doen. Uit betrouwbare bron weet Sjra dat de huidige redactie daar niets op tegen heeft, in tegendeel, het zou bij Edwin in goede handen zijn. Helaas, ….alle hoop is ijdelheid, zeggen ze.

Sjra is er erg vóór, als meer mensen actief willen zijn. Sommigen zitten misschien iets meer op de achtergrond, zoals Marlies of Fer of Regine. Sjra vindt dat een vereniging meer dan alleen een trainings- en wedstrijdorganisatie is. Voor actieve mensen is altijd plaats en iets te doen! Wel in overleg en samen (de S in POS), anders wordt het een rommeltje en daar kan Sjra niet goed tegen. Dus meldt je aan als je: een activiteit wilt organiseren, met ledenwerving iets wilt doen, de vereniging als adverteerder wilt steunen, een groot veldtoernooi wilt organiseren, sponsor wilt zijn of vinden, trainingen wilt geven, in de redactie van de Sjötterke wilt zitten, daarvoor stukjes wilt schrijven, wedstrijdverslagjes voor op de site wilt schrijven, het verenigingsarchief wilt indexeren. Kortom, als je met ons iets wilt doen!

Hoewel Sjra uit de krant leest dat een negatief meldpunt meer aandacht krijgt…. hierbij de opening van het POSitief (aan)meldpunt, voor iedereen die iets wil doen! Het hoeft niet veel te zijn. Schroom niet, reageer hieronder!

Geef een reactie