Nieuwsbrief Lions 28 maart

Oefenwedstrijd tegen Tongeren

In aanloop naar het volgende play-off duel oefende OCI-LIONS op dinsdagavond 25 maart tegen United/Tongeren. OCI-LIONS begon goed aan de wedstrijd en nam een 3-0 voorsprong. Tongeren kwam terug tot 3-3 en daaropvolgend ging het spel 6 minuten gelijk op. Na een zowel aanvallend als verdedigend sterke periode brak er een zwakke periode aan vol met fouten aan OCI-LIONS kant, waardoor Tongeren kon terugkomen tot een 10-13 ruststand. In de tweede helft kwam de motor van OCI-LIONS weer goed op gang. United/Tongeren werd op afstand gehouden met sterk verdedigend spel en in de aanval werden de kansen benut, hetgeen resulteerde in een eindstand van 30-21.

TV Limburg ontvangt OCI Nitrogen-LIONS

Afgelopen weekeinde stond OCI Nitrogen-LIONS uitgebreid in de schijnwerpers bij TV Limburg. Presentator en oud-voetbalprof Maurice Graef sprak met de aanstaande trainers van de selectie Lambert Schuurs en Maurice Canton en ook kwamen de spelers Lino Janssen en Roel Adams aan het woord. Het gesprek ging over de kansen op het kampioenschap en de inbreng van de huidige coach Gabrie Rietbroek. Afgelopen woensdag was het de beurt aan Martijn Meijer en Luuk Hoiting om terug te blikken op het huidige seizoen. Hun interviews zijn te zien in het sportprogramma SportArena, dat komend Paasweekende meermaals wordt herhaald, te beginnen op zaterdag.

http://www.tvl.nl/nl/tvl-sportarena/sportarena/boymans-lions-en-peelpush/#.UVQhzxl96_0

OCI Nitrogen-LIONS 1 wint ook uit bij E&O

Ondanks het gemis van een aantal geblesseerde basisspelers werd de wedstrijd tegen de altijd lastige tegenstander E&O toch gewonnen. OCI-LIONS begon zeer goed aan de wedstrijd en er werd snel gespeeld en hard gewerkt in de verdediging. Het spel zorgde al snel voor een voorsprong van 2 à 3 doelpunten die ook met rust gehandhaafd werd (15-17). Na rust kon het goede spel worden vastgehouden en kon het team zelfs even genieten van 5 doelpunten voorsprong. E&O kon aan het einde van de wedstrijd toch aardig dichtbij komen, waardoor de spanning toesloeg (31-32). Het was oud-speler van E&O Joeri Verjans die het team de weg wees naar het binnenhalen van de winst (31-34).

 

Gabrie Rietbroek neemt na dit seizoen afscheid

Aan het einde van het huidige handbalseizoen neemt coach Gabrie Rietbroek, 2 jaar na zijn aantreden, afscheid van OCI Nitrogen-LIONS. Hij wordt opgevolgd door het trainersduo Maurice Canton en Lambert Schuurs. De 68-jarige coach heeft aangegeven het rustiger aan te willen doen en zijn familie te verkiezen boven een druk bestaan als coach van een topsportorganisatie.

Maurice Canton was de voorbije twee seizoenen reeds trainer van de selectie van OCI-LIONS en contactpersoon technische zaken voor de drie clubs binnen THZL (Sittardia, V&L en BFC). Daarvoor had hij de leiding over het tweede team van de OCI-LIONS. Lambert Schuurs was aanvankelijk speler/trainer binnen Limburg LIONS om zich vervolgens te concentreren op de functie van trainer in de tijd dat de groep onder leiding van Alexander Rymanov stond.

 Loting halve finale beker

De halve finale van de beker heeft geleid tot een derby. Dit betekent dus ook dat er altijd een Limburgs team zal uitkomen in de finale. Op donderdag 11 april speelt OCI Nitrogen-LIONS 1 tegen Eurotech/Bevo. De wedstrijd wordt gespeeld in Panningen en begint om 20.00 uur.

Programma

In het kader van de play-offs wordt de volgende thuiswedstrijd van OCI Nitrogen-LIONS 1 gespeeld op zaterdag 13 april tegen Volendam.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld in Glanerbrook.

 

Op 4 april a.s. reist OCI-LIONS 1 naar United/Tongeren waar het team om 19.45 uur een oefenduel speelt tegen de Belgische eredivisionist.

 

Zaterdag 6 april speelt OCI Nitrogen-LIONS 2 tegen Tachos. Deze uitwedstrijd start om 20.00 uur in Sporthal De Slagen in Waalwijk.

 

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider