Nieuwsbrief OCI-Lions 1 februari

OCI Nitrogen-LIONS 1 tweede na zege op Eurotech/Bevo

Woensdag is OCI Nitrogen-LIONS 1 erin geslaagd de derby en altijd lastige uitwedstrijd tegen Eurotech/Bevo te winnen. De voorbije jaren leverde de confrontatie in Helden-Panningen vaker puntverlies op voor de leeuwen. Dit keer bleken de mannen van Gabrie Rietbroek en Maurice Canton de meerdere te zijn van het team van Lambert van Berlo en Danny van Katwijk. Ook nu ontliepen de teams elkaar niet al te veel, maar was de eindspurt absoluut in het voordeel van OCI-LIONS 1 en werd er een fraaie 24-31 overwinning behaald. Daarmee bezet de ploeg de tweede plaats op de ranglijst en krijgt de wedstrijd van volgende week dinsdag, 5 februari, in Geleen des te meer cachet. Immers dan komt landskampioen en huidige koploper Kras/Volendam op bezoek.
Reserveer de handbaltopper in uw agenda! Aanvang: 20.00 uur.

OCI Nitrogen-LIONS 1 verslaat hekkensluiter HARO/Rotterdam

OCI Nitrogen-LIONS 1 is erin geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland, door te winnen van de nummer laatst HARO/Rotterdam. Voor de OCI-LIONS 1 is dit doorgaans geen tegenstander waarvan zomaar wordt gewonnen en dat bleek afgelopen zaterdag ook weer. In de eerste helft konden de OCI-LIONS 1 geen afstand nemen, mede doordat het verdedigend niet goed liep. Vlak vóór rust moest de stand zelfs nog gelijk worden getrokken tot 16-16. In de tweede helft stond een ander team op de planken dat verdedigend wel weer kon overtuigen en ook aanvallend de kansen afmaakte. Er kon nu wel een gat worden geslagen, ook omdat HARO/Rotterdam niet meer dan 6 keer wist te scoren in de tweede helft. Eindstand 37-22.
Alweer winst voor OCI Nitrogen-LIONS 2

Tegenstander DIOS was met grof geschut naar Beek afgereisd en daardoor stond tegenover de jonge selectie van de OCI-LIONS 2 een aantal fysiek sterke mannen. Na een gelijk opgaande beginfase nam DIOS het spel over en bouwde een 7-11 voorsprong op. Na een time-out aan OCI-LIONS 2 kant kwam het team van OCI-LIONS 2 terug in het spel en nam nog voor rust alsnog de leiding (14-13). Na rust bleef de wedstrijd opnieuw gelijk opgaan en pas na 50 minuten werd een voorsprong bereikt. Mede dankzij het goede spel van man of the match Teun Lemmens, werd deze voorsprong niet meer weggegeven. Eindstand 26-24.

Programma

De volgende thuiswedstrijd van OCI Nitrogen-LIONS 1 wordt gespeeld op dinsdag 5 februari, tegen regerend landskampioen KRAS/Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in Glanerbrook en begint om 20.00 uur.

Op zaterdag 9 februari speelt OCI-LIONS 1 weer een uitwedstrijd en wel tegen Pals Groep/E&O, gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 16 februari tegen AHV Swift. Deze laatste wedstrijd begint om 20.45 uur en wordt gespeeld in Glanerbrook.

OCI Nitrogen-LIONS 2 speelt op zondag 3 februari een uitwedstrijd tegen het reserveteam van Quintus. Op zondag 17 februari speelt OCI-LIONS 2 om 14.30 uur in De Haamen de thuiswedstrijd tegen Hellas.

Geef een reactie