Nieuwsbrief OCI-Lions 27 februari 2013

NOS Studio Sport zaterdag in Laco Glanerbrook

De handbaltopper aanstaande zaterdag (20.00 uur) in Laco Glanerbrook in Geleen tussen OCI Nitrogen-LIONS en Fiqas/Aalsmeer wordt gevolgd door een camerateam van NOS Studio Sport. Het programma verzorgt een samenvatting van de wedstrijd in de play-offs. Te zien op zondagmiddag vanaf 15.10 uur op Nederland 1. TV Limburg is aanwezig voor een beeldverslag in SportArena.

OCI Nitrogen-LIONS wint moeilijk eerste uitduel van de play-offs

Niet vaak had OCI Nitrogen-LIONS tegen Hurry Up het genoegen om met 2 punten terug te keren naar Limburg. Afgelopen zaterdag klopte het plaatje en vanaf de eerste minuut namen de OCI-LIONS-spelers het heft in handen. OCI-LIONS bouwde vanuit een sterke verdediging een voorsprong op. Hurry Up leek even terug te komen tijdens een 2 minuten straf voor Tim Mullens, maar dit werd meteen rechtgezet (ruststand 9-14). Na rust werd verder gebouwd aan de voorsprong. Met opnieuw een 2 minuten straf aan OCI-LIONS kant, kwam Hurry Up weer dichterbij. De winst voor de OCI-LIONS kwam echter nooit in gevaar. Eindstand 18-23.

OCI-LIONS 2 wint van Kras/Volendam 2

Vanwege het ontbreken van Luc Steins en Serge Heijnen vertrok OCI Nitrogen-LIONS 2 met nieuwkomers Cyriel Timmers en Bijan Houben naar Volendam. In het begin van de wedstrijd ontliepen beide teams elkaar niet. OCI-LIONS 2 startte echter net wat beter, met het voor hen zo kenmerkende snelle spel en mooie acties. OCI-LIONS 2 kon, na een 4-5 tussenstand, uitlopen naar een ruststand van 10-12. Na rust kende het team van de OCI-LIONS 2 een sterke periode van 5 minuten, maar vervolgens kon Volendam een voorsprong nemen op het moment dat de OCI-LIONS 2 even haperden. Tijdens de time-out werd orde op zaken gesteld en werden tactische afspraken gemaakt, waardoor de winst alsnog mee ging naar Limburg (21-24 eindstand).

Nu zondag in Beek ontvangt OCI-LIONS 2 om 14.30 uur Aristos

OCI Nitrogen-LIONS 1 naar kwartfinale bekercompetitie

OCI Nitrogen-LIONS 1 is erin geslaagd de kwartfinales van de beker te bereiken. De overwinning op Quintus 2 was zeer royaal, getuige de eindstand van 15-28.

OCI Nitrogen-LIONS 2 stond voor de lastige klus om Quintus 1 te bestrijden. Het duel beloofde spannend te worden, omdat beide teams in eerste instantie niet voor elkaar onder deden. Toch leek er aan OCI-LIONS 2 kant teveel ontzag voor de tegenstander, waardoor deze er met de overwinning vandoor ging. Eindstand 20-30.

Trainersclinic in Sittard op zaterdag 2 maart

Zaterdag 2 maart werkt OCI Nitrogen-LIONS mee aan de clinic ‘train de trainer’. Gastheer is Sittardia, dat de organisatie voor haar rekening neemt. De clinic voor handbaltrainers vindt plaats in de Stadssporthal aan Stadswegske 8 in Sittard. Hoofdthema is de samenwerking tussen de verschillende posities in de aanval en verdediging. In dat kader wordt oefenstof aangeboden die is toe te passen op B-niveau.

De clinic wordt verzorgd door Maurice Canton, trainer van OCI-LIONS, en Maurice Janssen, trainer/coach van heren 1 van Sittardia. Aan trainers die willen deelnemen wordt verzocht om 9.00 uur aanwezig te zijn. Deelname is gratis. Wel graag vooraf aanmelden! Dit kan door uw naam en eventueel de vereniging waaraan u bent verbonden, te mailen naar Vivian Dijkstra, vdijkstra@ecsplore.nl.

 

Geef een reactie