Nieuwsbrief THZL: OCI-LIONS 23 augustus 2012

Vrijwilliger Michel Janssen overleden

Na een kort ziekbed is maandag 20 augustus jl. in zijn woonplaats Heerlen Michel Janssen (73) overleden. Hij was als vrijwilliger actief binnen Tophandbal Zuid-Limburg (THZL), waar hij deel uitmaakte van de PR-werkgroep. Recent nog schreef hij enkele artikelen die binnenkort zullen verschijnen in de seizoensgids. Michel Janssen was zijn hele leven lid van Sittardia en bekleedde binnen die clubs meerdere functies: algemeen bestuurslid, voorzitter, teammanager, PR-functionaris en coach. In die rol was hij in de jaren ’70 succesvol door het winnen van meerdere nationale titels. Namens Sittardia was hij ook betrokken bij de voorbereidingsgesprekken tussen zijn club, V&L en BFC om te komen tot de huidige samenwerking binnen THZL. Voor een uitgebreid overzicht van zijn handbalactiviteiten kunt u terecht op www.limburglions.nl.

OCI Nitrogen-LIONS verliest van Pools team

Vrijdagavond speelde OCI Nitrogen-LIONS 1een oefenwedstrijd tegen het Poolse Tauron Stal Mielec die verloren werd met 20-36. Aanwinst Iso Sluijters speelde meteen mee, maar hij kon helaas niet voor een overwinning zorgen. Het Poolse team verdedigde sterk en speelde bovendien aanvallend erg doelgericht.
Zaterdag ontmoette LIONS de Polen opnieuw tijdens een wedstrijd in Tongeren voor de Ambiorixcup. Na de nederlaag van vrijdag had OCI Nitrogen-LIONS iets goed te maken en dus ging het team voortvarend van start. Er werd een voorsprong bereikt van 8-3. Stal Mielec kon toch terugkomen en was ook de sterkere: 30-37. De tweede wedstrijd voor de Ambiorixcup werd gespeeld tegen het Luxemburgse Berchem. Deze gelijkopgaande wedstrijd werd nipt verloren met 28-29.
Voor de wedstrijdverslagen kijkt u op www.limburglions.nl.

OCI Nitrogen-LIONS 2 wint in Antwerpen

Het AntwerpHandballTournament was een sterk bezet internationaal toernooi waarbij OCI Nitrogen-LIONS 2 in poulevorm tegen verschillende teams uitkwam. De eerste wedstrijd tegen Nelo (Neerpelt/Lommel) was nog rommelig en werd verloren met 17-19. De 2e wedstrijd, tegen Waterloo, werd gewonnen met 15-13 waardoor OCI Nitrogen-LIONS na loting toch nog als eerste in de poule eindigde. Deze loting was noodzakelijk omdat alle teams evenveel punten hadden. In de nieuwe poule werden Duinkerken 2, MHV en Houten verslagen. Het team kwam steeds beter in het toernooi en het spel zag er steeds verzorgder uit, waarbij het net ook veelvuldig gevonden werd. Na deze poule speelde OCI Nitrogen-LIONS 2 de halve finale tegen Waasmunster. Dat team was kansloos en OCI Nitrogen-LIONS won dan ook royaal met 26-13. In de finale tegen de gastheren Merksem/Antwerpen werd de toernooiwinst binnen gesleept met 23-20. Voor het volledige verslag zie www.limburglions.nl.

Presentatie selectie en oefenduel tegen Bocholt

Donderdag 23 augustus vindt in Laco Glanerbrook in Geleen om 18.45 uur de presentatie plaats van de selectie van OCI Nitrogen-LIONS en de technische en medische staf. Om 20.15 uur volgt de oefenwedstrijd tegen de Belgische buur Bocholt. Daarin de nodige Limburgse spelers. De entree die avond is gratis.

Handbalclinic voor D- en C-jeugd

De D-en C-jeugd van de clubs BFC, V&L en Sittardia worden door THZL uitgenodigd voor een handbalclinic. Deze clinic vindt plaats op zondag 2 september tussen 10.00 en 12.00 uur in de Stadssporthal in Sittard. De clinic staat onder leiding van Maurice Canton die wordt bijgestaan door enkele spelers van OCI Nitrogen-LIONS en HSG-talenten. Deelname is gratis, maar belangstellenden dienen zich wel aan te melden. Dit kan door te mailen naar inschrijving@ecsplore.nl. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Het THZL-team

Geef een reactie