Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 11 april 2012

Talenten internationaal actief

Afgelopen weekeinde waren meerdere spelers van OCI Nitrogen-LIONS en de drie samenwerkende clubs internationaal actief. Op het hoogste nivo trad de nationale selectie U20 voor het voetlicht. In Krefeld kwam de ploeg uit in de EK-kwalificatie, waar na drie speeldagen de derde plaats werd bereikt. Tegen Duitsland (29-28) en Tsjechië (27-26) werd nipt verloren, met de aantekening dat Duitsland een zeer sterke opponent was waartegen Oranje knap overeind bleef. In het slotstuk van het drieluik werd gewonnen van Oekraïne (26-23).  In Nordhorn vond de zeer sterk bezette Jugendcup plaats met gerenommeerde clubs uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk etc. De groepen U19, U17 en U15, met spelers uit de regio, werden vijfde, zesde en zevende.
Roel Adams tekent officieel bij OCI Nitrogen-LIONS

Zoals eerder aangekondigd versterkt Roel Adams volgend seizoen de gelederen van OCI Nitrogen-LIONS. Roel Adams ondertekende tijdens de rust van het duel tegen BEVO zijn tweejarig contract. Adams keert hiermee terug naar zijn roots. Bij V&L groeide hij op voordat hij naar het buitenland trok. Roel Adams kijkt vooral uit naar de wedstrijden tegen zijn broer Jasper Adams van Volendam.

Speelschema

OCI Nitrogen-LIONS 1 speelt op 14 april een uitwedstrijd tegen E&O. Op 21 april is er dan de uitwedstrijd tegen Volendam. 28 April is de volgende thuiswedstrijd in Glanerbrook. OCI Nitrogen-LIONS neemt het dan op tegen Hurry Up. Aanvang: 20u00.

Felicitaties voor kampioen V&L
Samenwerkingspartner V&L heeft afgelopen vrijdag in Laco Glanerbrook in Geleen een mooi succes behaald. De ploeg van Roel Rothkrans en Evert Hoiting sloot het seizoen af met het kampioenschap in de hoofdklasse B. Winst op Sittardia in de slotwedstrijd was een ‘must’. Het werd uiteindelijk 22-31. Daarmee werd een sterk seizoen fraai bekroond. Het is een hernieuwd succes binnen stichting Topphandbal Zuid-Limburg, waar enkele weken geleden LIONS 2 het kampioenschap in de eerste divisie veroverde. “Daarmee wordt steeds duidelijker dat de weg die de heren van Sittardia, V&L en BFC enkele jaren geleden zijn ingeslagen door samen te werken, in alle geledingen zijn vruchten begint af te werpen,” aldus voorzitter Thieu Kikken van de stichting. “We feliciteren iedereen binnen V&L die aan dit succes een bijdrage heeft geleverd!”

Het THZL-team


Geef een reactie