Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 19 september 2012

OCI Nitrogen-LIONS klopt Kremer/Hurry Up

Kremer/Hurry Up bleek vorig seizoen een lastige tegenstander voor OCI Nitrogen-LIONS. Het team had zich na vorig seizoen behoorlijk versterkt en vooral de cirkelspeler was niet te missen. Met deze cirkelspeler met een lengte van 2 meter had de verdediging dan ook de nodige moeite. De eerste helft liep gelijk op, waarbij de opgebouwde voorsprong van OCI-LIONS telkens onnodig werd ingelopen (ruststand 12-13). Na de pauze stond er een ander OCI-LIONS, dat voor de winst ging en deze instelling ook kon omzetten in doelpunten. Ondanks een kleine hapering in het spel, werd het verzet van Kremer/Hurry Up toch gebroken en kon mede door goed keeperswerk van Rudi Schenk een ruime overwinning worden geboekt. Eindstand 30-21.
Voor het wedstrijdverslag en videobeelden kijk op www.limburglions.nl.

Komende zaterdag en zondag speelt OCI-LIONS in de Beneluxliga. Op zaterdag om 20.15 uur in Antwerpen tegen Sasja (sporthal Sorghvliedt) en op zondag om 14.30 uur in en tegen Hasselt (sporthal Alverberg).

Opnieuw winst voor OCI Nitrogen-LIONS 2

Zaterdagavond kon OCI Nitrogen-LIONS 2 in de 1e divisie een goed vervolg geven aan de winst in het openingsduel. Ditmaal was Achilles de tegenstander. OCI-LIONS kwam opnieuw voortvarend uit de startblokken en sloeg al snel een gat van 3 doelpunten. Achilles vocht zich terug in de wedstrijd tot 5-4, waarop OCI-LIONS een versnelling hoger ging spelen. Met breaks werd de voorsprong uitgebouwd tot 16-7 bij rust. Na de thee bleek OCI-LIONS 2 zich 30 minuten lang te kunnen concentreren, waardoor de voorsprong verder uitgebouwd kon worden. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie vlieger waardoor de eindstand uitkwam op 30-18.
Kijk op www.limburglions.nl voor het volledige wedstrijdverslag.

Deelnemersveld LHD compleet

Met het contracteren van Põlva Serviti uit Estland is ook de 6de buitenlandse deelnemer van de Limburgse Handbal Dagen bekend. Põlva Serviti is een ploeg die in Estland bovenin meedraait en hofleverancier is voor de nationale ploeg. Põlva Serviti is voor de organisatie geen onbekende. Het team was namelijk ook al deelnemer aan het toernooi van 2009, waarin het in de finale verloor van FC Porto Vitalis.  Medio oktober is Põlva Serviti in Estland één van de tegenstanders van OCI Nitrogen-LIONS in de tweede ronde van de Challenge Cup.
De Limburgse ploegen OCI Nitrogen-LIONS en Eurotech/Bevo kunnen tijdens de LHD de borst nat maken voor de loodzware wedstrijden tegen Põlva Serviti (Estland), Guangdong (China), Etoile Sportive du Sahel (Tunesië), Zamalek S.C. (Egypte), BM Ciudad Encantada (Spanje) en FC Porto Vitalis (Portugal).

Nominaties voor beste spelers seizoen 2011 – 2012

De trainers uit de Nederlandse eredivisie hebben per positie de volgens hen beste spelers van het seizoen 2011 – 2012 genomineerd en daar is een top 3 per positie uitgekomen. Er zijn diverse handballers van OCI Nitrogen-LIONS die kans maken om beste speler van het seizoen te worden op hun positie. De komende twee weken is het mogelijk om te stemmen en vervolgens worden op 29 september in de pauze van de Supercupwedstrijden de winnaars bekend gemaakt. De genomineerden voor OCI Nitrogen-LIONS zijn: Thijs van Leeuwen (keeper) , Tim Mullens (linkerhoek), Joeri Verjans (middenopbouw), Nicola Miricki (rechteropbouw), Martijn Meijer (rechterhoek), Marko Pejovic (cirkel) en Gabrie Rietbroek (trainer/coach). Stem hier op onze genomineerden!

Komende weken

Zaterdag 20 oktober om 19.00 uur speelt OCI Nitrogen-LIONS 1 een thuiswedstrijd in Glanerbrook tegen Eurotech/Bevo. Tussendoor speelt OCI-LIONS een uitwedstrijd op 6 oktober tegen Hercules en reizen ze naar Estland af voor de Challenge Cup die plaatsvindt van 11 t/m 14 oktober. Naast Põlva Serviti neemt OCI Nitrogen-LIONS het tijdens dat weekend op tegen Initia Hasselt uit België en Mavrommatis Ayiou Pavloueen uit Cyprus.
OCI Nitrogen-LIONS 2 speelt de volgende thuiswedstrijd op 29 september in Sporthal de Haemen tegen Handbal Venlo. Deze wedstrijd start om 14.30 uur.

Het THZL-team

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider