Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 2 mei 2012

Zondagmiddag 15.30 uur thuis tegen Quintus

Komende zondag is OCI-LIONS opnieuw gastheer in de play-offs. De ploeg van Gabrie Rietbroek en Maurice Canton krijgt bezoek van v.d. Voort/Quintus, met in de selectie Geert Hinskens, voorheen speler van V&L. De wedstrijd begint om 15.30 uur en niet zoals eerder aangekondigd 15.00 uur. In de pauze is er een optreden van de acrogymgroep van turnvereniging Patrick Echt met een gedeelte uit The Lion King. Dansschool Clara Lamar uit Sittard zorgt voor entertainment tijdens de time-outs. Tevens kunnen de kleintjes worden geschminkt en worden er ballondieren gemaakt. Voorafgaand zullen kort enkele kampioenen aan het publiek worden gepresenteerd. De reden is dat V&L-dames diezelfde middag ook in Laco Glanerbrook aantreedt en wel om 13.00 uur. Het team van Edwin Janssen speelt om promotie naar de eredivisie. Tegenstander is Venus Nieuwegein.

OCI Nitrogen-LIONS wint van Hurry Up

Afgelopen zaterdag was het affiche: OCI Nitrogen-LIONS tegen Hurry Up, de nummer 2 en 3 van de play-offs. Inzet was verstevigen van de tweede plaats of stuivertje wisselen. Wetende dat straks de tweede plaats recht geeft op de finale. Onder toeziend oog van NOS Studio Sport, L1 TV en TV Limburg werd hard gewerkt en dat resulteerde in de eerste helft in een gelijkopgaande wedstrijd. Een 7-9 achterstand werd door de LIONS omgebogen tot een kleine voorsprong bij rust 14-12. In de tweede helft kwam Hurry Up na 5 minuten op 15-15 en dat leek de ommekeer in de wedstrijd. De gasten uit Drenthe namen de wedstrijd over en winst voor OCI Nitrogen-LIONS leek ver weg bij de stand 17-22. Na een keeperswissel waarbij Luuk Hoiting in het doel kwam, kantelde het spel en wist LIONS de overwinning veilig te stellen. Met de eindstand van 27-24 bouwen de LIONS de tweede plek op de ranglijst uit met een voorsprong van drie punten op Hurry Up. Voor het volledige verslag klik hier en voor beelden (NOS Studio Sport) van de wedstrijd klik hier.

Marco Vernooy blijft bij OCI Nitrogen-LIONS

Twee jaar geleden kwam Marco Vernooy naar OCI Nitrogen-LIONS. Ondertussen heeft de opbouwer zich ontwikkeld tot een vaste basisspeler die voor de nodige doelpunten zorgt en een onmisbare kracht in de verdediging is. Daarnaast werd de speler ook opgeroepen voor het Nederlandse team.
Na de wedstrijd tegen Hurry Up verlengde de speler zijn contract met nog eens 2 seizoenen.

Loterij met buitenkeuken als hoofdprijs

Ook aanstaande zondagmiddag houdt OCI-LIONS een loterij. Voor 50 eurocent per lot maakt u kans op een cap van de LIONS, catalogus en DVD van topkok Ron Blaauw (Weber kook-DVD). Tijdens de laatste thuiswedstrijd maakt iedereen in het bezit van een geldig lot of loten (behalve de dagwinnaars) kans op een fraaie buitenkeuken van Weber (type Spirit E320 Premium) ter waarde van 799 euro. Bekijk het model via www.weberstephen.com. Dus bewaar uw lot(en) na afloop goed en neem het lot of de loten mee naar de laatste thuiswedstrijd! Afgelopen zaterdag heeft de winnaar van het lot 665 zich nog niet gemeld. Hij of zij kan zich aanstaande zondag melden aan de supportersclubstand in de entreehal van Glanerbrook.

Keepersclinic 31 mei in Voerendaal met LIONS

Enkele selectiespelers van OCI-LIONS leverden zaterdagmiddag op gepaste wijze een bijdrage aan de I Go for Gold Kids Day in de Trendwork Arena in Sittard. Ze begeleidden kinderen bij diverse handbaloefeningen. Voor kinderen en hun ouders een leuke gelegenheid om die middag kennis te maken met meerdere takken van sport, waaronder handbal. Donderdag 31 mei is er een clinic voor keepers in sporthal De Joffer aan de Goswijnstr. 1 in Voerendaal, waar handbalclub Gemini gastheer zal zijn. De presentatie is in handen van LIONS-trainer Herman Breuer en enkele spelers. “We hopen op net zo’n succes als eind 2010 bij Olympia Bocholtz, waar honderd keepers zich hadden aangemeld. De clinic is bedoeld voor keepers van de C-jeugd en ouder, dus ook senioren,” aldus de internationaal veelgevraagde keeperstrainer van de LIONS. De opzet is om het aantal deelnemers te splitsen. De avond duurt van 18.30-21.30 uur. Aanmelden is gratis en kan vanaf nu via een mail naar Herman Breuer: herman_821@hotmail.com.

Promotietoer OCI Nitrogen-LIONS 2

OCI Nitrogen-LIONS 2 is nog steeds op promotietoernee. Afgelopen weekend werd vriendschappelijk gespeeld tegen Zwart Wit. Deze wedstrijd werd gewonnen met 41-14 na een 21-5 ruststand. Op  vrijdag 4 mei (19.15 uur) speelt OCI-LIONS 2 in de Stadssporthal in Sittard tegen hoofdklasser Sittardia. Volgende week vrijdag om 19.15 uur komt NOAV naar Beek.

Het THZL-team

Geef een reactie