Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 23 april 2012

Kleine nederlaag voor OCI Nitrogen-LIONS

Tegen aartsrivaal Kras/Volendam heeft OCI Nitrogen-LIONS een nipt verlies geleden: 30-28. Bij rust was de marge nog 20-12 in het voordeel van de regerend kampioen. Volendam begon scherp aan de wedstrijd en bepaalde het tempo van het spel. Het veschil werd pas gemaakt in het tweede deel van de eerste helft. Met een sterke Joey Duin als schutter. Ook na de pauze liep de voorsprong op in het voordeel van Volendam. LIONS keerde in de laatste 5 minuten terug en kwam nog heel dichtbij. Door deze nederlaag en de zege van Hurry Up, wordt het duel van aanstaande zaterdag van groot belang. Immers met één punt voorsprong op Hurry Up komt de ploeg uit Drenthe naar Geleen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Trainingsduo Rietbroek/Canton blijft

Gabrie Rietbroek en Maurice Canton zullen komend seizoen ook de scepter zwaaien over het team OCI Nitrogen-LIONS 1. Naast de functie als hoofdtrainer/coach van het team krijgt Gabrie Rietbroek ook de eindverantwoordelijkheid voor het dagelijks functioneren van de technische staf.
Maurice Canton gaat naast het trainerschap aan de slag als technisch coördinator. Hij zal vanuit deze functie de samenwerking met verenigingen Sittardia, V&L en BFC optimaliseren.


Harold Nusser trainer LIONS 2

De 41-jarige Harold Nusser wordt met ingang van komend seizoen trainer van OCI Nitrogen-LIONS 2. Afgelopen seizoen werd de ploeg geleid door Guido Jansen en Herman Breuer. Zij behaalden met de ploeg het kampioenschap in de eerste divisie. Voor Nusser, in het dagelijks leven administratief medewerker bij CZ, wordt het een terugkeer in een bekende handbalomgeving. Immers als speler was hij o.a. verbonden aan de huidige samenwerkingspartners binnen stichting Tophandbal Zuid-Limburg, Sittardia en BFC. In Beek was hij in het laatste jaar dat de club eredivisie speelde trainer van de mannen. “De functie bij de LIONS zie ik als een uitdaging, waarbij ik met de beste talenten uit de regio ga werken en een bijdrage wil leveren om jongens voor te bereiden op het eerste team. De voorbije jaren heb ik als trainer veel geleerd. Bagage die me heeft verrijkt.”

Entertainment tijdens thuiswedstrijden

Tijdens de aanstaande thuiswedstrijden van OCI Nitrogen-LIONS is er een aantrekkelijk programma tijdens de time-outs en in de pauze. Op zaterdag 28 april tijdens LIONS-Hurry Up (20.00 uur) zijn dansschool Clara Lamar uit Sittard (optredens tijdens time-outs) en dansschool Maddy uit Beek te gast. Laatstgenoemde treedt op tijdens de rust. De school bestaat uit ongeveer 80 leden verdeeld over 5 groepen, waarvan 1 groep de optredens verzorgd en af en toe een wedstrijd danst. De lessen vinden plaats in de gymzaal bij basisschool Catharina Labouré.

Op zondagmiddag 6 mei verzorgt de acro-gymgroep van turnvereniging Patrick Echt in de rust een deel uit de befaamde musical ‘The Lion King’. Ook die middag is dansschool Clara Lamar vertegenwoordigd en wel tijdens het duel tussen LIONS en Quintus (15.00 uur).

LIONS 2 oefent in Beek

Net als de voorbije weken speelt OCI Nitrogen-LIONS 2 vriendschappelijke wedstrijden. Afgelopen vrijdag werd Swift 2000 met 40-17 verslagen. Vrijdag 27 april staat de kampioen van de eerste divisie in Beek tegenover Zwart-Wit. Dit duel begint om 19.15 uur.Het THZL-team

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider