Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 29 mei 2012

Stand 1-1 in finale om landstitel

Er is nog geen beslissing gevallen in de strijd om het landskampioenschap zaalhandbal bij de mannen. Na twee wedstrijden is de stand 1-1. Komende zondag om 14.30 uur is het derde duel en zal bekend worden welke ploeg zich kampioen mag noemen. Kras/Volendam of OCI Nitrogen-LIONS? Zaterdagavond speelde OCI Nitrogen-LIONS in Volendam een uitwedstrijd. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht. Eerst werd de kat uit de boom gekeken en werd om en om gescoord. Volendam kwam op voorsprong en hield deze lang stand, zij het dat het verschil klein was. In de slotfase kwam LIONS zelfs op voorsprong, maar eindigde het duel na zestig minuten in 32-32. Hierdoor was een verlenging van 2×5 minuten nodig. In deze verlenging trokken de LIONS  aan het langste eind en bleken beter bestand tegen de druk. De overwinning werd veilig gesteld 36-38. Voor het volledige verslag klik hier. Voor beelden klik hier.

Het thuisduel werd in een overvol Glanerbrook gespeeld en o.a. in beeld gebracht door NOS Studio Sport, L1 TV, TV Limburg en Streekomroep START. OCI Nitrogen-LIONS ging voor de winst om zich te kunnen kronen tot landskampioen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Volendam schoot uit de startblokken en walste over LIONS heen. De kansen die OCI-LIONS kreeg, kon het niet verzilveren waardoor er meteen een forse achterstand ontstond. Waar in de rust gedacht werd dat de wedstrijd gelopen was, kwam LIONS nog terug en zorgde het voor een eindspurt. Het verschil bedroeg nog maar twee treffers. In de laatste minuut scoorde Volendam dan toch 28-31, waardoor een beslissingsduel aankomende zondag noodzakelijk is. Voor het volledige verslag klik hier. Voor beelden van Studio Sport klik hier.

Busreis zondag vanaf Laco Glanerbrook
Net als afgelopen zaterdag kunnen supporters van LIONS komende zondag met de bus mee naar Volendam. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Het vertrek is uiterlijk om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats van Laco Glanerbrook aan de Kummenadestraat in Geleen. Om 10.00 uur verzamelen. Kosten busreis en entreeticket: 20 euro (volwassenen) en 15 euro (t/m 16 jr.). Contant te betalen in de bus. Aanmelden via voorverkooplions@thzl.eu onder vermelding van de volgende gegevens: naam, gsm-nummer, mailadres en aantal volwassenen en aantal jeugdigen (t/m 16 jr.). LIONS-supporters wordt vriendelijk verzocht zich te kleden in het shirt dat uitgedeeld is bij de 2e finalewedstrijd in Glanerbrook of anders in de clubkleuren blauw/wit en instrumenten als trommels, ratels en toeters mee te nemen!

Marko Pejovic blijft langer bij de Lions

Ook de komende twee seizoenen zal Marko Pejovic te zien zijn in het tenue van de OCI Nitrogen- LIONS. Ondanks aanbiedingen uit het buitenland verkiest de international van Montenegro en cirkelloper een langer verblijf bij LIONS. Technisch manager Gerrit Stavast: “We zijn erg blij tot een akkoord te zijn gekomen met Marko.”

Keepersclinic aanstaande donderdag

Nu donderdag is er een clinic voor handbalkeepers in sporthal De Joffer aan de Goswijnstr. 1 in Voerendaal, waar de plaatselijke handbalclub Gemini gastheer zal zijn. De presentatie is in handen van OCI-LIONS-trainer Herman Breuer en enkele keepers. De avond duurt van 18.30-21.30 uur. Aanmelden kan nog via: herman_821@hotmail.com. Vermeld persoonlijke naam, naam vereniging, team en leeftijd.

Geef een reactie

  • sponsorklikslider
    FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo