Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 3 april 2012

Winst tegen BEVO in 4e ronde play-offs

Afgelopen zaterdag (31 maart) speelde OCI Nitrogen-LIONS de vierde ronde van de play-offs. De ploeg won in eigen huis van Eorotech/Bevo. De derby was voor beide teams bepalend voor het verdere verloop van de play-offs. De eerste minuten waren nog voor Bevo, maar al snel werd er een evenwicht tussen beide  teams gevonden. Na 16 minuten werd het 9-9 en leek OCI Nitrogen-LIONS de overhand te krijgen. Bevo kwam toch terug, waardoor het 13-13 werd bij rust. In de tweede helft liep het spel in eerste instantie opnieuw gelijk op, waarbij het in de 6e minuut na rust 16-16 werd en in de 14e minuut 21-21. Hierna nam LIONS definitief het initiatief. Er werd een voorsprong opgebouwd die door de LIONS niet meer uit handen werd gegeven. Eindstand 30-26. OCI-LIONS deelt met Kras/Volendam de koppositie, maar heeft een minder doelsaldo.
Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag en hier voor beelden van de wedstrijd.

Maurice Canton: “Titel 2e team extra motivatie”

Het blijft genieten voor het tweede team van OCI Nitrogen-LIONS en alle betrokkenen, die aan de basis hebben gestaan van het kampioenschap in de eerste divisie. In deze nieuwsbrief komt Maurice Canton aan het woord. Hij is de voorbije seizoenen zeer nadrukkelijk als trainer betrokken bij het tweede team van LIONS. In eerste instantie als hoofdtrainer van de ploeg en nu als trainer van zowel het eerste als tweede team. “Ook ik ben blij met het succes van onze jonge spelers. Het winnen van de titel in de eerste divisie door een tweede team is al lang niet meer voor gekomen. Ik meen dat de reserves van Aalsmeer dit een jaar of tien geleden ook gelukt is.”
Canton vindt het succes een indicatie voor een aantal feiten. “Je kunt stellen dat wat betreft het opleiden van goede jeugdspelers onze samenwerking met de verenigingen een goede zet is geweest. Dat is ook goed te zien aan de resultaten die de jeugdteams behalen op de Nederlandse kampioenschappen en het groot aantal jeugdspelers dat geselecteerd wordt voor de diverse nationale selecties. Dit alles moet een extra motivatie zijn om onze organisatie nog verder te verbeteren, zodat jonge ambitieuze spelers nog meer de mogelijkheid krijgen om hun talent verder te ontwikkelen en hun droom te verwezenlijken.”

Speelschema

Na een korte onderbreking van de play-offs speelt OCI Nitrogen-LIONS 1 een uitwedstrijd op 14 april tegen E&O. Op 21 april is er dan de uitwedstrijd tegen Volendam. 28 April is de volgende thuiswedstrijd in Laco Glanerbrook in Geleen. OCI Nitrogen-LIONS neemt het dan op tegen Hurry Up. Aanvang: 20u00.

Het THZL-team

Geef een reactie