Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS 5 september 2012

OCI Nitrogen-LIONS1 verliest seizoensopening tegen Aalsmeer

Zaterdagavond 1 september stond de eerste wedstrijd van de competitie in eigen huis tegen Fiqas/Aalsmeer op het programma. Na een pittige voorbereiding werd dit de eerste krachtmeting voor de mannen van OCI Nitrogen-LIONS 1. In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Aalsmeer toonde echter meer felheid en concentratie in de duels, waardoorde LIONS bij de rust toch tegen een achterstand van 10-14 aankeek. Na de rust speelde het team van OCI Nitrogen-LIONS eerst nog voortvarend, maar dat spel werd verstoord door een twee minuten tijdstraf, waardoor Aalsmeer de wedstrijd overnam. OCI Nitrogen-LIONS realiseerde zich dat er een tandje bijgezet moest worden en zette een eindspurt in. Helaas kwam die te laat, waardoor deze er niet meer voor kon zorgen dat de achterstand in winst werd omgezet. Eindstand 23-24. Voor het wedstrijdverslag kijk op www.limburglions.nl

Etoile Sportive du Sahel op de Limburgse Handbal Dagen

Het spelersveld van de Limburgse Handbal Dagen krijgt met de komst van het Tunesische Etoile Sportive du Sahel een Mediterraans karakter. Het Tunesische teams is geen onbekende voor de bezoekers van de LHD. Het team was in 2007 de eerste Afrikaanse deelnemer aan het toernooi en schopte het zelfs tot de finale, waarin het tweede werd. In eigen land is het team meervoudig landskampioen en bekerwinnaar en kent een fanatieke achterban. Naast EtoileSportive zijn OCI Nitrogen-LIONS, Eurotech/Bevo, FC Porto Vitalis (Portugal), BM Ciudad Encantada (Spanje) en Zamalek S.C. (Egypte) te bewonderen op de Limburgse Handbal Dagen. De 25ste editie van de LHD vindt plaats op 27, 28 en 29 december 2012.

Programma beide teams

Na het verlies in eigen huis nemen de spelers van OCI Nitrogen-LIONS 1 komende zaterdag 8 september het in een uitwedstrijd op tegen Van der Voort/Quintus. Het team zal er alles aan doen om met de winst naar huis te keren. De volgende thuiswedstrijd is op 15 september in Glanerbrook om 20.45 uur tegen Kremer/Hurry Up.

Voor OCI Nitrogen-LIONS 2 start komende zaterdag 8 september de competitie met een uitduel tegen Nieuwegein. De eerste thuiswedstrijd is op 15 september in Glanerbrook tegen Achilles. Deze wedstrijd start om 19.00 uur.

Het THZL-team

Geef een reactie