Nieuwsbrief THZL: OCI Nitrogen-LIONS van 15 augustus 2012

International Iso Sluijters naar OCI Nitrogen-LIONS

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt heeft OCI Nitrogen-LIONS Iso Sluijters ingelijfd, die tot voor kort actief was in één van de sterkste handbalcompetities ter wereld en wel in Spanje bij Amaya Sport San Antonio. De linkshander kwam vrij bij zijn club, omdat deze door financiële problemen niet meer in staat was de licentie te betalen. De 22-jarige rechter opbouwspeler is duidelijk over zijn sportieve doel met de LIONS. “Ik wil zowel kampioen worden als de beker winnen.” Coach Gabrie Rietbroek spreekt met de komst van international Sluijters van een toptransfer. Eerder speelde hij ook voor het Duitse HC Erlangen (2e Bundesliga), het Spaanse BM Alcobendas, E&O, BFC en PSV.

Fandag OCI Nitrogen-LIONS op 23 augustus in Glanerbrook
Het is een goed gebruik dat OCI Nitrogen-LIONS vlak voor de start van de competitie (eerste speeldag eredivisie op 1 september thuis tegen Aalsmeer) de selectie aan het publiek voorstelt. Dit jaar is de Fandag op donderdag 23 augustus in Laco Glanerbrook in Geleen. Om 18.45 uur is de presentatie van spelers, trainers en begeleiders van de beide teams. Om 19.45 uur kunt u de warming-up bijwonen, waarna om 20.15 uur de vriendschappelijke topper tegen het Belgische Bocholt wordt gespeeld. Bij Bocholt zijn o.l.v. Pim Rietbroek de Limburgers Andreas Kittel, Rob Beaumont, Jordi Cremers, Martijn Meij, Ruud Hanssen, Zef Hamers en Maik Onink actief. De entree tijdens de Fandag is gratis!

Oefenduels OCI-Nitrogen-LIONS
Sinds 23 juli is de selectie van OCI Nitrogen-LIONS in training. Inmiddels hebben beide teams al enkele oefenduels gespeeld. Dit weekeinde eindigde de hoofdmacht als tweede tijdens een internationaal toernooi bij het Duitse TV Weiden. In de finale werd met 18-20 van Belgisch kampioen TV Weiden verloren. Eerder werd gewonnen van Art Düsseldorf en Adler Köningsdorf en leed de equipe van Gabrie Rietbroek en Maurice Canton nederlagen tegen Dormagen en Leichtlingen.
OCI Nitrogen-LIONS 2 waren in de eerste twee oefenduels in Geleen tegen Uilenspiegel uit België en Bardenberg uit Duitsland. Vrijdag 17 augustus (19.30 uur) ontvangt het eerste team in Geleen het sterke Tauron Stal Mielec uit Polen. Een dag later is LIONS in Tongeren aanwezig om wederom tegen de Polen te spelen. Het tweede team komt op zaterdag op vreemde bodem uit tegen Sasja en Waterloo. Kijk op www.limburglions.nl voor de verslagen van de oefenduels.

Zware Europese loting voor OCI-LIONS
Afgelopen seizoen deed OCI Nitrogen-LIONS uitstekende zaken door in Europees verband maar liefst vier wedstrijden te winnen. Het leverde dan ook een aanzienlijke bijdrage aan het feit dat Nederland in 2013 weer deelnemer zal zijn aan het toernooi om de Champions League. In oktober is het actief in de Challenge Cup. Het zal in poulevorm aantreden tegen een drietal ploegen: Initia Hasselt (B), Polva Serviti uit Estland en Mavrommatis Ayiou Pavloueen uit Cyprus. Alleen de nummers een en twee gaan door naar de derde ronde. Op 12,13 en 14 oktober reizen de spelers af naar Estland om te strijden voor één van de eerste twee plekken in de poule.

Daarnaast zal de ploeg weer gaan uitkomen in de Beneluxliga. Het eerste weekend wordt er tegen twee Luxemburgse tegenstanders gespeeld. Zaterdag 17 november is om 16.30 uur in Glanerbrook OCI Nitrogen-LIONS–Dudelange. Zondag 18 november wordt OCI Nitrogen-LIONS–Bascharage gespeeld. De wedstrijd begint ook om 16.30 uur, maar wordt gespeeld in de Stadssporthal in Sittard.

In januari wordt er tegen Belgische tegenstanders gespeeld. Zaterdag 19 januari is om 16.30 uur de wedstrijd OCI Nitrogen-LIONS-Sasja. Zondag 20 januari om 16.30 uur OCI Nitrogen-LIONS-Initia Hasselt. Beide duels zijn in Laco Glanerbrook.

Nieuwe gezichten in bestuur en begeleiding
Marcel van Mulken, die afgelopen seizoen afscheid nam van de OCI Nitrogen-LIONS 2 als handballer, bekleedt vanaf dit seizoen een bestuursfunctie. Hij zal zich bezighouden met de financiële zaken, hij volgt hierin Ron van der Vorst op.

Oud-international Ewout Bougaard maakt vanaf dit seizoen uit van de technische staf in de rol van specialistentrainer. Een training per week zal hij aanwezig zijn om de hoekspelers te begeleiden. Daarnaast wordt hij ingezet tijdens de trainingen van de THZL talentontwikkeling.

Het THZL-team

Geef een reactie