Om bij stil te staan…

Het was weer een bewogen handbal week voor Sjra!

Afgelopen maandag, de 12e, gingen 5 nerveuze B1 mannen, Leon en Esther naar Papendal voor de eerste selectie training van de “talents”. Sjra dacht dat het wel zou neerkomen op een rondje lopen en een balletje werpen maar niets bleek minder waar. Esther had het eerste stuk van de training gefilmd [het filmpje is niet meer beschikbaar] en dat bleek niet mis. Sjra ziet het al voor zich, bij onze trainingen, Aschwin bij de heren en Linda bij de dames….

Daarna kregen de jonge heren training met opblaaspoppen om de dekking te oefenen. Jawel, u leest en ziet het goed.  Sjra had al wel eens een reklame van opblaaspoppen gezien maar er geen ervaring mee. Bij de NHV denken ze kennelijk dat je er niet vroeg genoeg aan kunt wennen. Zouden die mannen van de handbal academie, die in dat klooster in Sittard zitten ook met opblaaspoppen oefenen?

 

 

 

Vrijdag avond zat Sjra bij Fortuna op de tribune… “do I need to say more”. Er was een vrijkaartje omdat ik wat kinderen begeleidde die in de week ervoor een excursie in het stadion hadden. Het was koud en het aantal doelpunten wat viel, was minder dan in een dames wedstrijd die Sjra wel eens zag. Onwillekeurig dacht Sjra dat de vergelijking met de poppen wel opging, want om te zeggen dat er goed bewogen werd. Sjra zag wel een behoorlijke handbal delegatie. C1 heren, oud-C2 (Mika), C1 dames, ouders en begeleiders. Gelukkig kwam door het vertoonde spel niemand echt in de verleiding om te gaan voetballen….denkt Sjra.

Afgelopen weekeinde was Sjra bij de dames aan het kijken, inderdaad dat komt niet vaak voor en een vermelding waard. Eerst zaterdag avond de dames B1 en Sjra, die eigenlijk weinig van handbal weet, vroeg zich af waarom er zo weinig op doel gegooid werd, de dames A1 deden dat al meer hoewel Sjra van meer aanvallend spel houd. Zondag heeft Sjra, incognito, bij dames 1 gekeken. Pittige dames met pittig, doelgericht spel en toch wel weinig publiek. Maar ik raad iedereen aan er eens te gaan kijken en aan te moedigen!

Morgen gaat Sjra weer aan het werk, stilstaan bij de stoplichten. “Sittard, een stad om bij stil te staan”. Inderdaad, 2 minuten(!) wachten om over de rijksweg te komen. Kennelijk zijn er meer mensen die het met Sjra eens zijn wat elke dag heeft Sjra last van tegenliggers, mensen die met en zonder licht, tegen het verkeer in fietsen op stoep (een handballer) of fietspad om de lange wachttijd te omzeilen. Leven de Sittardse opvatting van verkeersveiligheid. Het is echter nog niet zo erg als in Groningen. Laatst las Sjra dat ze daar bij regen de stoplichten anders afstelden, zodat fietsers sneller zouden zijn terwijl “auto’s er geen last van hadden”… Dus bij mooi weer in Groningen sta je langer te wachten, gewoon omdat de gemeente ambtenaar dat wil, en niet omdat andere weggebruikers dan sneller zijn. Dat doen ze in Sittard niet, toch?

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider