Onderweg

Soms kom je veel handbal nieuws tegen…onderweg.

Sjra was deze week bij een training voor handbalkeepers in Beek. Altijd leuk met een enthousiaste Herman Breuer! Deze keer liep het wat anders dan anders want toen Sjra binnenkwam werd hem met een lachje gevraagd of hij de sleutel wel had meegenomen. Inderdaad, Sjra had een sleutel in de buitendeur van de zaal gezien maar er geen aandacht aan geschonken. “Hij zit vast”, maar dat laat Sjra zich geen twee keer zeggen en bij de deur aangekomen…inderdaad, die sleutel zat vast. Na een paar andere sterke vaders kwam Edwin er aan. Die bedacht dat hij wel even gereedschap ging halen bij de mensen aan de overkant. En nu de gewetensvraag, beste lezer: stel er staat een grote brede man met vriendelijk gezicht voor uw deur die vraagt om gereedschap om het slot van de overburen te forceren…..wat gaat u doen? a) belt 112, b) doet de deur dicht en hoopt dat die weg gaat, c) vraagt of u mee mag want u wilt ook wel eens zien wat er bij de buren binnenstaat of d) geeft hem zonder vragen al uw gereedschap mee? Inderdaad , het Beekse antwoord is d! Gelukkig wel want na wat nutteloos gepriegel van Sjra, nam Edwin de tang robuust ter hand en kon de sleutel redden.

Ach ja, je maakt wat mee… Zo heeft Sjra als taxichauffeur voor jeugd leden, deze week van de achterbank van zijn auto allerlei ontboezemingen gehoord, over de vakantie aan hete Spaanse stranden van de één, het warme komend weekeinde van de andere en een groot koud bierfeest voor een derde die geen bier lust…. Maar ja, Sjra krijgt nu nog rode oortjes als hij het allemaal wil opschrijven en ja, privacy hè! Inderdaad, taxichauffeur zijn voor jeugd leden is óók erg leuk…. en vroeger was Sjra natuurlijk zelf helemaal niet zo…

Gisteren hing Sjra wat aan de bar bij Dwaesj. Dat op zich is al een unicum want Sjra weet nog steeds niet hoe hij Dwaesj uit moet spreken:  Dwaas, Dwaasj, Dweesj, Dwèèsh, of toch gewoon Dvâèçsjh? Laten we zo zeggen: Sjra wordt meteen in het hoekje van de Hollènder gestopt als hij het probeert te zeggen. Maar toch, onder het genot van wat vocht zag Sjra verschillende bestuursleden en een paar gewone leden binnen druppelen. Een schok ging door Sjra heen: het zou toch niet de algemene ledenvergadering zijn? Daar komen meestal ook maar een paar mensen. Had Sjra de aankondiging gemist? Gelukkig niet want volgens de dame van Dwaesj is het op woensdag 31 oktober. Ook zij hoopt op meer opkomst… Het was vast een sollicitatie gesprek voor bestuurs- en commissieleden. Meer activiteiten? Ledenwerving? Vaker een Sjotterke? Sjra is benieuwd naar het resultaat.

Geef een reactie