Ook 2e Thuiswedstrijd wordt gewonnen door Heren1

Vandaag stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma en de heren waren erop gebrand de ongeslagen status te behouden. Tegenstander van vandaag Achilles was echter niet van plan hier aan mee te werken. De mannen uit Apeldoorn kwamen goed en fel uit de startblokken en stonden na 5 minuten op een 1-3 voorsprong en wisten tot de 10e minuut steeds een voorsprong van 2 doelpunten vast te houden. Tegen die tijd waren onze mannen echter ook wakker geworden en werd een de 3-5 achterstand omgebogen in een 11-6 voorsprong. Achilles coach Will Bakker  nam vervolgens een time-out om zijn ploeg tot de orde te roepen en dat had onmiddellijk effect, Achilles kwam terug tot op 2 doelpunten, 11-9. De verdediging van onze heren kreeg hierna betere grip op de aanvallers van Achilles, dat eigenlijk maar 1 a 2 echte schutters in de gelederen had. Het merendeel van de tegendoelpunten viel doordat op het verkeerde moment werd gegokt en daardoor een overtal situatie ontstond voor Achilles. Sittardia wist in de laatste 5 minuten van de eerste helft de voorsprong nog met 2 doelpunten uit te breiden tot de ruststand van 17-13.

In de tweede helft bleef het verschil van 4 doelpunten stand houden met enkele uitschieters naar boven en naar beneden. Halverwege leek het nog even spannend te worden bij een 21-19 stand maar de heren hielden het hoofd koel en bleven het tempo hoog houden. In de laatste 10 minuten had Achilles niet veel meer in te brengen tegen het snelle aanvalsspel van Sittardia en na 60 minuten stond de eindstand van 30-24 op het bord. Ivar Stavast was zo aardig om Pim Hoefnagels op een mooie assist te trakteren, waardoor deze min of meer gedwongen werd de 30e treffer te maken, en dus een rondje te geven na de wedstrijd. Dit wordt echter in de rest van het seizoen vast nog wel een keer goed gemaakt met Ivar. De Duitse Marc Weber, ‘geleend’ van Lions 2 maakte zijn debuut en scoorde meteen, wat hem op twee kratjes (Duits) bier komt te staan.

Absolute uitblinker en topscorer van de wedstrijd was Bijan Houben met 9 doelpunten, samen met Ivar Stavast was hij verantwoordelijk voor de helft van alle Sittardse treffers.

Vol goede moed op weg  naar de moeilijke uitwedstrijd tegen Bevo 2 van volgende week!

Geef een reactie