Opleiding Jeugdscheidsrechters A en B junioren

Iedereen weet hoe leuk het is om wedstrijden te spelen. Om deze wedstrijden mogelijk te maken hebben we naast een tegenstander en jurytafel  ook scheidsrechters nodig.

Zonder spelregels is er geen sportief spel mogelijk. Een scheidsrechter kijkt er op toe dat twee teams zich aan de regeltjes houden zodat het sterkste, slimste en soms gelukkigste team op een eerlijke manier kan winnen. Een wedstrijd fluiten is een leuke uitdaging, je leeft met het spel mee, je leert snel en goed te oordelen. Al lijkt het soms van niet, een scheidsrechter wordt zeer gewaardeerd door teams, vereniging en publiek.

Sittardia heeft de betrokkenheid van zijn leden hoog in het vaandel staan. Om deze betrokkenheid nog meer leven in te blazen EN niet onbelangrijk! Om het mogelijk te maken en te houden dat onze jeugd kan blijven handballen is in samenspraak met de trainers van de senioren, A en B jeugd binnen onze vereniging besloten om per direct te gaan beginnen met het opleiden van onze A en B jeugd tot volwaardige scheidsrechters die dan de jeugdwedstrijden van onze eigen jeugdteams t/m de C-jeugd kunnen arbitreren.

Het is natuurlijk voor menigeen heel spannend om zelf de fluit in de hand  te nemen. We zullen daarom zorgen dat jullie goed begeleid en ondersteund worden hetzij door de coaches of een aparte begeleider.

We hebben een training uitgestippeld waarbij we eerst twee theorie sessies zullen houden en vervolgens tijdens een praktijkdeel zullen oefenen met alle A en B junioren tijdens oefenwedstrijdjes.

THEORIELES

Woensdag 1 oktober, van 19:00-20:30 uur

Woensdag 8 oktober, van 17:30 -19:00 uur

PRAKTIJK OEFENING

Woensdag 22 oktober, van 17:30-19:00 uur

Dit alles zal plaatsvinden in de  Stadssporthal en worden verzorgd door onze eigen eredivisie scheidsrechter, Roel Zuylen.

We willen hierbij met klem benadrukken dat we van iedere A en B speler verwachten dat hij/zij zal deelnemen aan deze trainingen.

We zullen de aanstellingen van de scheidsrechters in samenwerking en in overleg met de coaches/aanvoerders doen.

Een schema hiervoor zullen we nog opstellen.

We zijn hiervoor nog op zoek naar een vaste scheidsrechtersbegeleider.

Mochten jullie nog vragen hebben stel die dan aan jullie trainer hij of zij zal dit doorgeven aan het bestuur.

Het bestuur wil graag een passende manier vinden om jullie inzet in deze te belonen. We komen daar nog op terug.

Wij wensen jullie veel plezier tijdens de korte opleiding en daarna met het fluiten van wedstrijden.

Bestuur HV Sittardia

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider