Overlijden oud voorzitter Michel Janssen

Wij kregen het bericht dat op 20 augustus onze oud voorzitter, bestuurslid en team manager Michel Janssen op 73 jarige leeftijd plotseling is overleden. Michel heeft in de jaren 60-70 erg veel betekent voor het herenhandbal van Sittardia, wat in die tijd met o.a. trainer/speler Jo Maas 10 keer kampioen van Nederland werd. In het Limburgs Dagblad werd zijn bijdrage aan handbal in Limburg zo samengevat:

“Begin jaren zestig trad Janssen toe tot het bestuur van Sittardia, waarvan hij in 1964 voorzitter werd. In de jaren zeventig vervulde hij de functie van coach om samen met speler/trainer Jo Maas de club te leiden naar successen. Sittardia werd in de periode tussen 1967 en 1977 tien keer achtereen Nederlands kampioen. In de jaren tachtig stond hij Sittardia ten dienste in de rol van teammanager.
Michel Janssen was ook jarenlang freelance verslaggever van het Limburgs Dagblad voor wie hij wekelijks het regionale handbal volgde in de vorm van wedstrijdanalyses en interviews.
In 1988 stond Janssen mede aan de wieg van de Limburgse Handbaldagen (LHD), waaraan behalve Sittardia ook de clubs Vlug en Lenig en het toenmalige Blauw Wit (later BFC) hun medewerking verleenden. Achter de schermen bleef hij actief voor de LHD, waarvan dit jaar de zilveren editie wordt gehouden.”

De afscheidsdienst voor Michel wordt op zaterdag 25 augustus om 14:30 uur  in het crematorium  in Heerlen gehouden.

Wij gedenken Michel met groot respect.

Geef een reactie