Sittardia versus Atomium zaterdag 8 november 2014

Dit weekend kwam mede-promovendus Atomium uit Rotterdam op bezoek in de Stadssporthal. De mannen uit Rotterdam hadden geen goede start van de competitie en stonden voor aanvang van deze wedstrijd op de voorlaatste plaats in de Eerste Divisie. Sittardia was echter gewaarschuwd, de afgelopen 4 seizoenen speelden ze al een heel aantal moeilijke en verhitte wedstrijden tegen deze ploeg. Net als de voorgaande weken begon de wedstrijd moeizaam voor Sittardia, in de eerste 10 minuten ging de stand nog gelijk op, maar na een kwartier in de wedstrijd kwam Atomium op voorsprong. De Sittardse heren kregen niet voldoende vat op het slimme en ervaren aanvalsspel van de Rotterdammers en in de eigen aanval werden veel ballen onnodig weggeven door onzorgvuldige passing. Uit alles bleek dat de jongens TE graag leken te willen, en daardoor zichzelf voorbij liepen en geen rust in de aanvallen wisten te brengen. Ondanks het slechte offensieve spel, wisten de heren op wilskracht een voorsprong van 1 doelpunt mee te nemen de rust in. Ruststand 11-10.

In de tweede helft was er nog niet meteen verbetering te zien, en Atomium wist de achterstand van 1 doelpunt in de kortste keren om te buigen naar een voorsprong van twee doelpunten, 12-14. Daarna bleek echter dat de verandering van een 5-1 dekking naar een 6-0 dekking zich begon uit te betalen. De mannen van Sittardia stonden rustiger en georganiseerder in de verdediging, wat ook begon af te stralen op het aanvalsspel. Er werd met meer overleg gespeeld en iedereen kwam aan scoren toe. Het doorzettingsvermogen van de jongens werd uiteindelijk beloond en de voorsprong werd langzaam uitgebouwd. Atomium leek gebroken, wat ook niet vreemd was aangezien ze maar met 8 spelers waren afgereisd. Het laatste kwartier was, niet voor de eerste keer dit seizoen, het beste kwartier voor de Sittardse ploeg; misschien kunnen we langzaam van een Sittards kwartiertje gaan spreken?

Qua spel was dit een wedstrijd om snel te vergeten, qua wedstrijdinstelling krijgen de heren wederom complimenten. En uiteindelijk is er maar één ding echt belangrijk, en dat zijn de 2 punten. En met een eindstand van 29-22 blijven die wederom in Sittard deze week!

Geef een reactie