Zaterdagavond 25 oktober

Zaterdagavond, een ouderwets goed gevulde Stadssporthal. Lions versus Aalsmeer. Sittardia versus Handbal Venlo. Ronduit genieten voor de trouwe supporters die in grote getale waren gekomen. Lions wist uiteindelijk Aalsmeer naar huis te spelen met 1 doelpunt verschil in voordeel van Lions nadat ze zelfs met 8 doelpunten verschil achter stonden.

Geïnspireerd door de sensationele winst van Lions hadden de heren van Sittardia een vliegende start. De Venlonaren maakten nog het eerste doelpunt van de wedstrijd maar daarna lag het initiatief volledig bij Sittardia. Door snel en technisch aanvalsspel werd de voorsprong snel uitgebouwd naar 5 doelpunten. Handbal Venlo leek niet in zijn gewone doen en maakte veel onnodige fouten. De ruststand was 18-11.

Na rust ging Sittardia vrolijk verder waar het gebleven was, het slechte spel van de afgelopen weken leek volledig vergeten. Toen uiteindelijk een voorsprong van 12 doelpunten was bereikt leek de scherpte bij Sittardia af te nemen en begonnen de aanvallen van Venlose kant steeds meer vorm te krijgen. Handbal Venlo wist de schade hierdoor nog flink te beperken door nog 6 doelpunten in te lopen, maar de winst kwam voor Sittard eigenlijk geen moment meer echt in gevaar. De eindstand kwam uiteindelijk uit op 34-26. Een verdiende uitslag die hopelijk de ommekeer betekent na de afgelopen 3 verloren wedstrijden.

Geef een reactie