Sjra’s eerste blog

30-1-2012

Vandaag het eerste blog van Sjra. Wie weet volgen er meer…

Ik was afgelopen zondag in “onze” zaal in Munstergeleen, jawel, we hebben daar wel eens thuiswedstrijden!

Eerst zag ik de jonge dames B2 spelen. Een typische wedstrijd van dit team want ik herinnerde me de vorige keer, in de zelfde zaal, dat het 13(!) minuten lang 0-0 bleef. Dat je zolang de nul houdt is een prestatie… Deze wedstrijd was niet het zelfde maar ik neem aan dat Fer toch gaat vragen of de eindstand écht is: 5-4. Voor Sjra is elke uitslag goed….als je maar samen plezier hebt. Toen kwam de heren B2 in actie tegen Swift. Het totale gewicht van beide teams was ongeveer gelijk, maar wij waren met meer…. Ondanks dat numerieke overwicht wonnen we niet van het numerieke overgewicht. Ik geloof dat het een van de weinige wedstrijden was waar Bram een hele helft niet scoorde… en Sjra zat maar te koukleumen achter het telbord.
Toen waren onze heren B1 aan de beurt tegen V&L, de sterkste in die competitie tot nu toe. Het gerucht gaat dat V&L dacht dat ze al kampioen waren en die hadden het bestuur THZL/Lions al uitgenodigd om het feest mee te vieren. Ook op de tribune viel een aantal keren het woord “kampioenen”. Kennelijk was het aan de bestuurlijke aandacht ontschoten dat er nog een nacompetitie tussen de top-3 is om de echte kampioen vast te stellen…. Ach ja, Sjra kan zich helemaal vinden in een feestje teveel, beter dat dan te weinig, niet waar?
Er was nog wel wat gerommel op de tribune. Wij vonden het neerhalen van een doorgebroken speler door hem van achteren te duwen en laten struikelen onsportief, het V&L publiek vond onze reactie weer onsportief. Maar ach, nadat Sjra eerst zelf, héél onsportief “rood!” riep en daarna de andere gemoederen wat suste, kwamen we tot de conclusie dat het een leuke wedstrijd was die nog wat beloofd voor de nacompetitie, die eindigen zal op 1 april met 3 wedstrijden in Venlo! Of zoals een zeer ervaren V&L supporter tegen Sjra zei: “Leuk, dan nemen we de boterhammetjes mee, net als vroeger!”. Sjra heeft er nu al in zin in!

Voor Sjra was de zondag inmiddels enerverend genoeg geweest maar….het beste moest nog komen. Tot verbazing en met ontzag zag Sjra dat de heren 2 wedstrijd begon met niemand minder dan Harry Renkens, erelid!, in het doel. Harry riep nog naar ons dat hij iemand verving die bij de Griek zat, volgens Sjra tegenwoordig een prettige vorm van ontwikkelingshulp. Het werd 11-26, waarmee duidelijk is dat Harry zijn best gedaan heeft.

Sjra hoopt nog vaker zulke zondagen mee te maken!

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider