Start seizoen heren 1

De heren 1 van Sittardia zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen. Met oefenwedstrijden en kracht-, spel- en conditietrainingen, bereiden de mannen van trainer Maurice Janssen zich voor op het eerste seizoen in de eerste divisie. Dankzij de komst van de BeNe-League competitie, krijgt Sittardia voor het eerst in 6 jaar weer de kans om zich te bewijzen in de een na hoogste klasse van Nederland.

Door de promotie van OCI-Lions 2 naar de eredivisie, heeft Sittardia vorig jaar de kans gekregen om zich te plaatsen voor de eerste divisie. De sportieve en strevende jongens pakte deze uitdaging aan en eindigde met een prima klassering. Het team werd derde in de tweede divisie en gaat dit jaar proberen mee te draaien met tegenstanders als Aalsmeer 2, Bevo 2, DIOS en Handbal Venlo.

“Het doel is om te kunnen handhaven. Spelen in de eerste divisie zal fysiek meer vergen, maar het is wel een niveau hoger en dat zal voor deze jongens alleen maar een grote uitdaging zijn.” vertelt Maurice aan Handbalstartpunt.nl.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld tegen Quintus 2 op 6 september in de Stadssporthal om 20.00.

IMG_0074.JPG

Geef een reactie