Surprise!

Verrassing! Sjra is er weer. Inderdaad, dat is wel weer even geleden, dat Sjra tijd en zin vond om te schrijven.

Begin december was Sjra bij de heren C1 die een surprise avond hadden. Nou ja, het begon in de middag en Gonnie had zich uitgesloofd om het gezellig te maken. Nou zijn de heren C1 een gezellig team dus al met al werd het erg leuk. Sjra zat al dagen van te voren een surprise te maken. Knippen, plakken, printen, weer knippen, nog eens printen, wachten tot het droog was…nou ja, twee blaren, een tube lijm en twee printer cartridges later was het eindelijk af, een handbal veld met het hele heren C1 team erop. Inderdaad 10 man en een keeper, met naast de lijn Gonnie en een anonieme Sjra. Sjra zelf werd verrast met een roeptoeter (om over Gonnie heen te komen, langs de lijn) en een gedicht in het Limburgs…om het niet te makkelijk te maken. Tot Sjra’s eigen verbazing begreep hij het Limburgs wel…maar de anderen kennelijk niet want ze lachten de hele tijd. Of kwam het door Sjra’s uitspraak van het sjone limburgjs? Na spelletjes en warme broodjes keerden we met onze surprises huiswaarts!

Sjra heeft zich vlak voor de kerst als Kerstman verkleed en is door een school gegaan. Het was weer verrassend leuk. De kleintjes denken dat Sjra écht de Kerstman is. De grootste…nou die weten het al… Bij de klas met Nils, Niels en Stijn, alle drie handballers, kwam Sjra binnen, wilde “Ho ho ho” roepen toen hij begroet werd met de hele groep die riep “Hallo Sjra”… Bart in de groep erna wist het nog niet….maar Robert, Koen en Luc weer wel. Inderdaad, allemaal C1 en C2 mannen. Ze deden allemaal enthousiast mee met “rendier got talent”, de jaarlijkse “wie-kan-een-rendier-nadoen”-show. Sjra heeft hier zo’n lol van.

De Limburgse Handbal Dagen waren ook weer een succes. Sjra had er van te voren een hard hoofd in of onze Lions opgewassen waren tegen “de buitenlanders”. Na de winst van vorig jaar was het nu, de 25ste keer, natuurlijk ook mooi geweest als ze gewonnen hadden. Maar ja, één doelpuntje verschil in de halve finale…. Toch speelden onze mannen erg goed en Sjra heeft er van genoten. Kortom, het was weer verrassend leuk.

Vandaag is Sjra weer bezig met een verrassing want er komt een Sara in ons huis. Inderdaad, ze wordt 50 jaar, 9 januari. Ze had al een paar keer gepeild of we al bezig waren met “de voorbereidingen” en vanavond is ze weg. Sjra’s Sara staat inmiddels voor de deur, Sjra hoopt dat hij niet dat nieuwe jurkje gebruikt heeft wat ze vrijdag op het feest van haar zus aan wil…. Maar ja, het staat wel leuk, boven de groen tuinlaarzen en onder de skimuts. Twee handbal jongens hebben Sjra geholpen met knippen en plakken zodat een tekst op het raam staat die niet te missen is. Sjra is er tevreden mee.

Zaterdag staat er een foto in het Limburgs Dagblad, bij “Kiek van toen”. Jo Maas had die nog in zijn archief. Ik ben benieuwd of iemand hier iets van weet….

 

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider