Zelf(be)sturenden

De afgelopen weken was er weer veel te handballen!

Afgelopen zaterdag was Sjra bij de laatste competitie wedstrijd van de heren B2. Een leuk team wat steeds sterker wordt. Bij de warming up kwam Raymond trots lachend naar de tribune met Sittardia supporters. “Ik heb een zelfsturend team!”. Het bleek dat hij niets meer aan de warming up hoefde te doen, de heren hadden dit zelf al ter hand genomen…

In één van zijn spaarzame filosofische momenten werd Sjra ineens duidelijk dat dit eigenlijk typisch Sittardia gedrag is. Want zijn wij niet een verzameling zelfsturende mensen en teams? Eén voorbeeld? Deze week hoorde Sjra via-via dat een aantal jeugdleden hun maatschappelijke stage bij de vereniging doen door bij een deel van trainingen te helpen. Een goed initiatief! Maar bij navraag bleek bij het bestuur eigenlijk niemand hier van af te weten. Zelfsturend. En de paaseieren actie, het kienen? Positief én zelfsturend. Ineens is er sponsoring voor een team: zelfsturend. Iemand regelt een puzzel voor het Sjotterke: zelfsturend. En volgens Sjra lijkt zelfs een flink deel van het bestuur te denken dat ze een zichzelf sturende vereniging leiden….

Afgelopen week was er de voorstelling over “positief coachen”. Sjra moest in “bella Italia” zijn  pizza verdienen, dus kon er niet bij zijn en is nu jaloers op alle positieve en soms hilarische opmerkingen die hij erover hoort. Wist u dat het geven van complimenten makkelijker is dan je denkt? Dat het ontvangen veel moeilijker is? Dus stel je staat als man in het café van een Schouwburg en een groepje Sittardia vrouwen zegt ineens dat je haar goed zit….hoe zou je je dan voelen? Ze praatten er nog lang hartelijk over na, die vrouwen.  In ieder geval was iedereen die Sjra erover gehoord heeft, blij dat Raymond dit geregeld had.

En dan komende zondag, 1 april, nee geen grap. We gaan naar Venlo toe!!! Onze dames B1 is afgelopen weekeinde in een spannende wedstrijd kampioen geworden in de competitie en mag nu voor de Mgr Boymans beker strijden en als ze winnen mogen ze zich kampioen van Limburg noemen en naar het Nederlands kampioenschap (NKS). Sjra heeft dit vorig jaar met de heren C1 meegemaakt en kan alleen maar wensen dat de dames winnen. En als je niet wint? Er zijn per jaar maar twee teams die om die beker bij de dames B strijden…dus sowieso iets om trots op te zijn en in Venlo plezier te maken!

Zoals al eerder gezegd: ook de heren B1 komt zondag naar Venlo met hun fanclub. Want die spelen 2 wedstrijden tegen respectievelijk V&L en Bevo. Aan het einde van de dag is duidelijk wie zich kampioen van de competitie mag noemen en wie dus naar de NKS mag gaan. Onze mannen zijn goed voorbereid: ze hebben gewonnen tegen V&L en verloren tegen Bevo. Sjra hoorde zelfs dat een 5-tal van onze mannen maandag incognito bij “Limburg jong” tegen datzelfde Bevo speelden en dat er flink gespioneerd is. Dus aan de ervaring tegen dit team hoeft het niet te liggen…. Stel dat ze beide wedstrijden winnen….dan kan het zomaar dat ze kampioen worden en ook naar de NKS mogen, gezellig met de meisjes… euh dames B1. En anders: we zullen plezier hebben. Sjra hoopt in Venlo de V&L supporters tegen te komen uit zijn eerdere blogje en is benieuwd wat de oudere fan op zijn boterhammetjes heeft…. Verbroedering op de tribune is goed!

Geef een reactie

  • FMWorld-federico-mahora-fmgroup-fmpoint-logo
    sponsorklikslider